20190703-141542-7-1920x1255we__1_
Virksomhederne, der har afskediget medarbejdere, overvejer at erstatte dem med freelance-arbejdskraft fremover (arkivfoto). Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Coronakrisen skaber flere freelancere: HK frygter falske selvstændige

26. dec 2020, 08:30
En ny undersøgelse peger på, at mange af de medarbejdere, der har mistet jobbet under krisen, måske erstattes med freelancere. HK mener, det kan være problematisk.

Coronakrisen har været årsag til, at mange virksomheder har måtte afskedige medarbejdere. En ny undersøgelse peger på, at mange af disse medarbejdere kan blive erstattet af freelancere i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Unge akademikere er hårdt ramt af løse ansættelser

En spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus BSS (School of Business and Social Science på Aarhus Universitet) blandt knap 1.200 danske små og mellemstore virksomheder viser, at 57 procent af virksomhederne, der har afskediget medarbejdere, overvejer at erstatte dem med freelance-arbejdskraft fremover.

Jo mere ramt af Corona-krisen virksomheden selv mener, at den er, jo mere overvejer virksomhedslederne fremover at hyre freelance arbejdskraft ind i stedet for eller som supplement til fastansættelser.

- En del virksomhedsledere ser krisen som en strategisk mulighed for at ændre på medarbejdersammensætningen for at skabe øget fleksibilitet og hurtigt få nye kompetencer ind i virksomheden, siger adjunkt Rahul Anand, Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

Analysen viser, at tilbøjeligheden til at ville ansætte freelance arbejdskraft i fremtiden er stigende i takt med, hvor hårdt virksomhederne føler sig ramt af krisen. Blandt de hårdest ramte virksomheder er det således næsten hver femte virksomhed, der angiver, at de overvejer at ansætte freelancere 

Sker typisk under en krise

Det er ikke unaturligt, når vi har med en krise at gøre, fortæller Kirstine Baloti, som er freelance-ansvarlig i HK Privat.

- Det er en typisk krise-dynamik, når virksomheder finder sig i usikre farvande, at de hyrer freelancere. Det så vi også under finanskrisen i 2008. Årsagen er, at virksomhedens behov ændrer sig, når de ikke ved, om der er et kontinuerligt behov for arbejdskraften, så tør de ikke at fastansætte, før de har et overblik og kan fornemme, hvordan det går med markedet, siger hun til A4 Arbejdsliv.

Vi oplever virksomheder, der udnytter det. De hyrer freelancere, der har en fast kontorplads, der har virksomhedens mailadresse, der har faste opgaver og mødetider, men som sender en faktura i stedet for at få en lønseddel.
Kristine Baloti, freelance-ansvarlig i HK Privat

Som udgangspunkt er HK Privat ikke imod, at virksomhederne hyrer freelancere, hvis det er det, som virksomheden har behov for.

- Men vi synes, det er problematisk, hvis virksomheden erstatter og udfylder et behov, der har været løst af fastansatte, med freelancere. Hvis virksomheden har et kontinuerligt behov for at få løst en opgave, der er en del af den almindelig drift, og som er en del af virksomhedens kerneopgave, så giver det ingen mening ikke at ansætte en fast til det, siger Kirstine Baloti.

Hun forklarer, hvorfor, det, der ikke giver mening for fagforeningen, kan give mening for virksomhederne.

- Vi oplever virksomheder, der udnytter det. De hyrer freelancere, der har en fast kontorplads, der har virksomhedens mailadresse, der har faste opgaver og mødetider, men som sender en faktura i stedet for at få en lønseddel. Og der snyder virksomheden freelanceren, så vandet driver.

Dobbelt op

Kirstine Baloti fortæller, at freelancere som udgangspunkt skal have dobbelt op af den timeløn, de ville have haft som fastansætte.

- Jeg har ikke mødt en eneste af dem, jeg kalder falske selvstændige, der har fået den betaling, de skulle have. Du skal tænke på, at virksomheden sparer ved ikke at skulle betale ved sygdom, barsel og ferie. De skal heller ikke betale pension, efteruddannelse og forsikringer. Og det er derfor virksomheder kan spekulere i det.

Men selvom virksomheden kan spare penge på kort sigt, betyder det ikke, at en freelancer er den rigtige investering på lang sigt.

Samtidig sikrer virksomheden ved fastansættelse, at de råder over arbejdskraften, og det giver en anden forsyningssikkerhed
Kristine Baloti, freelance-ansvarlig i HK Privat

- Faste medarbejdere har en loyalitet og forståelse for virksomhedens opgaver og værdier, som medarbejdere med løs tilknytning ikke har. De har også mulighed for at skabe nogle meget skarpe medarbejdere ved at give dem målrettede efteruddannelser. Samtidig sikrer virksomheden ved fastansættelse, at de råder over arbejdskraften, og det giver en anden forsyningssikkerhed.

Kirstine Baloti understreger, at der også er masser af freelancere, der ikke bliver udnyttet, og hvor freelance-livet har været et tilvalg og ikke et nødvendigt onde.

LÆS OGSÅ: Anerkendt professor: Farligt oprør fra den nye arbejderklasse er på vej

- De, der driver en sund freelance-biks, har en stor kundespredning, så de minimerer risikoen for at stå uden arbejde. Det betyder også, at de står stærkere, når de skal forhandle deres priser med kunderne.