20200812-074336-L-1920x1215we
DM har lavet en undersøgelse, der viser, at 28 procent af fagforeningens adspurgte privatansatte medlemmer, har oplevet, at coronakrisen har påvirket lønforhandlingerne. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Coronakrisen bremser for lønforhandlinger

16. nov 2020, 12:06
Privatansatte oplever, at deres lønforhandlinger bliver aflyst eller udskudt på grund af krisen. Det kan tre store forbund fortælle.

De tre store fagforeninger DM (Dansk Magisterforening), ingeniørforeningen IDA og Djøf oplever alle, at coronakrisen har ramt lønforhandlingerne hos næsten en tredjedel af deres privatansatte medlemmer. Det skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Seks forbund: Fra i dag må kvinderne holde fri?

Krisen betyder både, at lønforhandlingerne er blevet udskudt, og at de aftalte lønstigninger ikke bliver til noget, men også at der er en gruppe, der er gået ned i løn.

DM har lavet en medlemsundersøgelse, der viser, at 28 procent af de privatansatte har oplevet, at coronakrisen har påvirket forhandlingerne. 13 procent har oplevet, at lønforhandlingerne enten er blevet aflyst eller udskudt, mens 5 procent har oplevet, at de aftalte lønstigninger enten er aflyst eller udskudt. Der er også en lille gruppe, der er gået ned i løn eller har fået udskudt deres bonusordninger.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse, for når dansk økonomi, og det danske arbejdsmarked, bliver ramt, så mærker vores medlemmer det. Vi kan se, at adskillige er ramt på lønsedlen og bærer en byrde for den situation, som arbejdsmarkedet er i, siger formanden for DM, Camilla Gregersen, til avisen.

LÆS OGSÅ: Fagforening raser over tvangstest til ansatte: Nu reagerer minister

DM forventer, at den gennemsnitlige lønstigning for deres privatansatte medlemmer bliver på 3,2 procent i år, som er den laveste stigning siden finanskrisen.