- Jeg er nået til et punkt, hvor jeg er blevet så ked af forholdene i Hasselager, at jeg har fået nok. Nogen er nødt til at stå frem, og det er så mig. Nu må det briste eller bære, siger Tonny Bang. Foto: Privat

Tonny blev overvåget af ledelsen: Nu er han rædselsslagen for fyreseddel

11. jun 2020, 15:37
Frygt for at blive fyret er grunden til, at en række ansatte på Coops lagere ikke tør fortælle om arbejdsmiljøet. Nu står lagerarbejder frem, men er bange for konsekvenserne.

Ingen af de 15 lagerarbejdere på Coop, som Fagbladet 3F har snakket med de senere uger, har ønsket at stå offentligt frem med kritik af arbejdsmiljøet af frygt for en fyreseddel.

LÆS OGSÅ: Ny kontrolenhed skal forhindre snyd med løn og arbejdsvilkår

Men i dag tager 41-årige Tonny Bang, der arbejder på natholdet på Coops lager i Hasselager, bladet fra munden som den første. Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg er nået til et punkt, hvor jeg er blevet så ked af forholdene i Hasselager, at jeg har fået nok. Nogen er nødt til at stå frem, og det er så mig. Nu må det briste eller bære, siger Tonny Bang og fortsætter:

- Men jeg er rædselsslagen for, at jeg bliver trukket til side og får en fyreseddel, når jeg senere i aften møder ind på natholdet, siger han.

Han nævner som eksempel, at han fik en rygskade i marts og var sygemeldt i en periode. Da han kom tilbage på job, blev han presset på fuld tid, før ryggen kunne holde til det.

Han havde pådraget sig en revne i en disk i ryggen og gik til behandling hos en kiropraktor, der anbefalede en blød start.

- Min leder sagde, at han ikke kunne tage det, en kiropraktor siger, for gode varer. Han spurgte, om jeg ikke bare kunne finde et andet job. Jeg havde ondt i ryggen, men var nødt til at trodse smerterne og arbejde, fordi jeg var bange for en fyreseddel. Jeg havde jo bare brug for at blive hjulpet godt tilbage i jobbet, siger Tonny Bang.

Nedtrykt hver morgen

Men i stedet blev der lagt yderligere pres på. Han fortæller, hvordan han blev overvåget af ledelsen, der tjekkede, om han nåede at hente det rette antal kolli – varer – ned fra hylderne. At han opfyldte det såkaldte “kolli-tal”.

- Det var jo svært i starten, fordi jeg havde ondt i ryggen, og det stressede mig meget. Jeg har været fantastisk glad for mit job. Men det sidste halvandet år har været et helvede, og det bliver værre og værre. Jeg har været en loyal ansat i otte år, men jeg kan ikke mere, siger han.

Medarbejderne sendte mandag et nødråb i et brev til Coops bestyrelse, der tager kritikken op og har bedt om frist til den 23. juni med et svar til de medarbejderne.

Tonny Bang fortæller, hvordan han bliver nedtrykt hver morgen, når han kører på arbejde. Han har snakket meget med sin familie om situationen.

- Mine børn kan mærke, at jeg er presset og ked af det. Jeg sover alt for lidt på grund af stress og mit helbred er på vej i en skidt retning, siger han.

Han beretter om en presset og ubehagelig atmosfære på lageret med en arrogant og hård talemøde fra ledelsens side, der trækker ham ned.

Han pointerer, at vejen frem er dialog.

- Men den har vi simpelthen ikke mødt fra ledelsen side. De har spillet fallit. Men jeg håber virkelig, at de tager alt det i vores nødråb alvorligt. Vi er nødt til at stå sammen om at få løst problemerne, hvis vi skal have en god arbejdsplads igen, siger Tonny Bang.

Coop har lagre i Hasselager, Aalborg, Brøndby, Albertslund og Odense, og Fagbladet 3F har bedt Coops ledelse om en kommentar til de ansattes fyringsfrygt, hvis de ytrer sig kritisk om Coop.

LÆS OGSÅ: Tivoli vil fyre 440 ansatte

Det har ikke været muligt at få en kommentar til fyringsfrygten fra Lasse Bolander, der er formand for Coop ambas bestyrelse, der favner hele Coop.

Coops ledelse er heller ikke vendt tilbage med et svar.