Claus Meyer gemte kritik fra fødevarekontrol

15. feb 2011
Stjernekokkens madimperium undlod at offentliggøre kritik for dårlig hygiejne. Det har ikke været for at skjule noget, siger chef.

Det er ikke kun folketingsmedlemmer, der kritiserer hygiejnen og maden fra Meyers køkkener.

Det gør Fødevarekontrollen også.

Avisen.dk kan i dag afsløre, at hans køkkener i fire tilfælde har fået myndighedernes dom for at have brudt fødevarereglerne.

Senest skete det, at kontrollørerne den 18. januar dukkede op i Meyers Deli i Magasin i København og afslørede, at køkkenet var beskidt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men lige som luksushotellet Skt. Petri for nylig blev afsløret i at vildlede kunderne ved at henvise til et forældet kontrolresultat, har Meyers Deli undladt at linke til kontrolrapporten med kritik.

Læs også: Femstjernet hotel i massive flueproblemer

Claus Meyer driver to Meyers Deli-spisesteder, men fra hjemmesiden er kunderne kun blevet præsenteret for et link - nemlig et link til en glad smiley.

"Det har ikke været for at skjule noget," bedyrer Kira Thanning, der er driftschef i virksomheden.

Hun siger, at det skyldes en fejl begået af Fødevarestyrelsen, der på en kontrolrapport har sat en apostrof ind i "Meyer’s Deli" i Magasin, så den er forsvundet fra den oversigt, som ellers ville have afsløret, at noget var galt.

Erkender ansvar

Kira Thanning erkender dog, at det er Meyers Deli, der har ansvaret for, at der også findes et link til det reelle kontrolresultat med kritik.

Hos Meyers Deli i Magasin har fødevarekontrollen tidligere fundet kød og fisk, der var opbevaret ved for høje temperaturer.

Og i Meyes Deli på Gammel Kongevej i København opdagede Fødevarekontrollen sidste år, at et nedløbsrør i loftet var utæt, så det dryppede ned i køkkenet.

Madrester

Desuden var der ikke sikret mod mus og rotter, personaletoilettet var for tæt på fødevarerne, og der sad gamle madrester på nogle hylder og en væg.

Efter Avisen.dk’s henvendelse har Meyers Deli indsat et link, der viser til alle kontrolrapporter, og Kira Thanning forsikrer, at forholdene er bragt i orden.

Læs også: Folketingets madkrise udløser hasteindgreb

Dokumentation

Se kontrolrapport fra Meyers Deli i Magasin fra januar.

Se kontrolrapport fra Meyers Deli i Magasin fra august i fjor.

Se kontrolrapport fra Meyers Deli på Gammel Kongevej fra juni i fjor.

Se kontrolrapport fra Meyers Deli på Gammel Kongevej fra juni i fjor.

Se alle kontrolrapporter her og her