Claus Hjort Frederiksen til Venstres sommergruppemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Balladen fortsætter i Venstre: Claus Hjort med nyt angreb

9. aug 2019
Hvis det står til Venstre-nestoren, så skal Kristian Jensen ikke længere være næstformand i partiet.

Det er uholdbart med Kristian Jensen som næstformand i Venstre.

Det mener Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen i forbindelse med Venstres sommergruppemøde, og han bekræfter samtidig indirekte, at han kort inden der blev holdt pressemøde opfordrede Kristian Jensen til at trække sig som næst- og gruppeformand.

Flere medier havde inden pressemødet erfaret, at Claus Hjort Frederiksen var kommet med opfordringen på det lukkede møde. Da Hjort efterfølgende for rullende kamera blev spurgt, hvorfor han havde opfordret partiets næstformand til at trække sig, svarede han:

- Fordi jeg synes, det er uholdbart, at han bruger næstformandsposten i Venstre og gruppeformandsposten til at underløbe partiets formand.

Claus Hjort Frederiksen mener, at Kristian Jensen har opført sig illoyalt over for partiformand Lars Løkke Rasmussen, da næstformanden tidligere på ugen i et interview med Berlingske udtalte, at Venstre burde begrave tanken om en SV-regering.

SV-idéen kom Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen med under den seneste valgkamp.

Claus Hjort Frederiksen siger efter pressemødet for åbent kamera, at Venstre skal have en diskussion om Kristian Jensens rolle.

- Jeg har ikke noget imod Kristian Jensen. Han er en dygtig politiker. Det er bare den måde, han bruger næstformandsposten til at underløbe partiets formand på, siger Claus Hjort Frederiksen.

Ifølge Venstre-nestoren er der tale om en langvarig konflikt i partiet.

- Nu har vi ligesom dækket over, at der er den strid i fem år. Der synes jeg bare, at nu er vi nødt til at få det afklaret. Det nytter jo ikke, at vi putter med det, siger han til Jyllands-Posten.

Kristian Jensen kan formelt først væltes som næstformand på Venstres næste landsmøde. Det finder sted i november. Her er det de delegerede, der vælger formand og næstformand.

Næstformanden blev efter Claus Hjort Frederiksens udtalelser spurgt, hvad han mener om opfordringen. Til det svarede Kristian Jensen gentagne gange, at han ikke havde nogen kommentarer.

På pressemødet fredag understregede Kristian Jensen selv, at han ønsker at fortsætte som næstformand. Og at han heller ikke ser nogen grund til, at der skal komme en ny formand.

- Jeg har tænkt mig at søge genvalg som næstformand, lød det fra Kristian Jensen.

Nu vil han heller ikke afvise SV-tanken længere.

- Det er efter min opfattelse Venstres formands ret at definere, hvad Venstre går efter, når det kommer til regeringsdannelse, sagde Kristian Jensen.

- Jeg har en anden analyse. Jeg har noteret mig, at rigtigt mange i gruppen mener, at den analyse skulle være lavet i gruppen og ikke i Berlingske. Det fortryder jeg, sagde Kristian Jensen.

Men selv den undskyldning er ikke nok til at ændre Claus Hjort Frederiksens holdning.

Folketingsmedlem Louise Schack Elholm (V) er tilsyneladende ikke imponeret over Claus Hjort Frederiksens måde at gøre tingene på.

- Det må stå for hans egen regning. Men det er svært at være nestor, hvis man stikker folk i ryggen, siger hun til Berlingske.

/ritzau/