Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afsløring: Claus Hjort stemte mod Løkke på skæbnemøde

3. sep 2019
Claus Hjort Frederiksen stemte imod Lars Løkke Rasmussens ønske om at rykke Venstres landsmøde

22 medlemmer af Venstres forretningsudvalg stemte for at holde et ekstraordinært landsmøde, og ikke som Lars Løkke ønskede det, nemlig blot at rykke det ordinære landsmøde frem. Blot en stemte imod.

Det viser et internt referat, som Ekstra Bladet har fået fingrene i. Referatet stammer fra Benny Damgaard, der er formand for Venstre på Lolland, som sendte det til sine medlemmer dagen efter, at Lars Løkke trak sig. 

LÆS OGSÅ: Ellemann: To ægteskaber, tre børn og otte år på Borgen

Flere undrede sig over, at Lars Løkke Rasmussens tro væbner, Claus Hjort Frederiksen, der er medlem af Forretningsudvalget, ikke stemte imod.

Dagen efter mødet, da Hovedbestyrelsen skulle mødes, var Claus Hjort Frederiksen dog ophidset. Da Lars Løkke havde holdt en kort tale om sin beslutning om at trække sig og derefter forlod lokalet, var det meningen, at Claus Hjort Frederiksen skulle overtage ansvaret for mødet:

”Claus Hjort skulle efter reglerne overtage ledelsen af mødet, men dette afslog han med kradse udtalelser, som ikke tåler gentagelse her", skriver Venstres formand på Lolland ifølge Ekstra Bladet.

Grunden til at Lars Løkke Rasmussens ønske om at rykke fremmødet for Venstres Landsmøde blev stemt ned, og at der i stedet for blev besluttet, at der skulle holdes et ekstraordinært møde, var, at Lars Løkke Rasmussen ”ikke måtte benytte administrationen i Venstre til at føre valgkamp, når andre eventuelle kandidater ikke havde den mulighed", står der i referatet. 

Til et ekstraordinært møde er der nemlig kun en afstemning, og Lars Løkke Rasmussen ville altså ikke have haft mulighed for at tale sin sag, som han ville have haft det til et ordinært landsmøde.