Christine på 24 år snydt på skønhedsskole

24. sep 2013, 13:44
Kosmetologskolen i København lokkede 24årig med en billig og eftertragtet uddannelse, men Christine og hendes holdkammerater måtte se langt efter deres undervisning. Til gengæld fik de hver dag lov til at arbejde med kunder, der købte skolens mange slagtilbud på skønhedsbehandlinger. Da de efter fire måneder sagde stop, blev de smidt ud.

På Kosmetologskolen København kan man købe 40 minutters massage for 150 kr. Disse behandlinger har 24-årige Christine lavet et utal af, mens hun var elev på stedet, for rigtig mange bliver lokket af et billigt tilbud.

Det gjorde Christine også, da hun besluttede sig for at betale 15.000 kr. for et års uddannelse til kosmetolog på Københavns Kosmetologskole. Også selvom både kæresten og forældrene sagde, at tilbuddet lød for godt til at være sandt.

"Jeg blev revet med, for jeg havde fundet min drøm. Nu siger min kæreste og mine forældre ‘hvad sagde vi’, for jeg blev snydt," erkender Christine Tegllund Hansen.

Et tilbud på massage til 150 kr. er også for godt et tilbud til at være sandt, forklarer Christine.

"Vi havde fået minimal undervisning, og kun øvet os lidt på hinanden inde på skolen. Du kan ligeså godt få en massage af veninden eller kæresten," siger Christine.

"Vi skulle bare tjene penge til skolen"

Efter fire måneder, hvoraf cirka ti dage havde budt på lidt undervisning, begynder stemningen at blive anspændt på Christines hold.

"Vi føler, vi er på skolen udelukkende for, at de skal tjene penge på os," siger Christine.

En dag i februar, spidser tingene til. Christines har indfundet sig til sædvanlig mødetid klokken 10 og venter på deres underviser, Diana Gerstrand, der er leder af Københavns Kosmetologskole.

Hun kommer klokken halv tolv.

"Jeg kan ikke lade være med at ønske hende godmorgen," siger Christine.

Bad chefens veninde tie stille

Underviseren udstikker dernæst en lyn-eksamen. Så pigerne spreder stolene ud i lokalet og går i gang. Underviseren har efterladt eksaminationen til overvågning af to ældre, storsnakkende elever.

"Aldrig har jeg følt mig så meget til grin som der. Vi sad seks elever, der skulle koncentrere os om en eksamen, og så snakkede de bare løs," siger Christine.

Frustrationen over for de ældre elever render afsted med den spinkle 24-årige pige. Uheldigvis, forklarer Christine, er én af de ældre elever veninde til chefen.

Chefen indkalder til møde

Efter eksamen bliver pigerne kaldt til samtale hos Diana Gerstrand en ad gangen. Hun beskylder de seks piger for at opføre sig dårligt over for skolens andre elever samt kunderne.

Ifølge Christine kan chefen ikke tåle, at de seks piger er begyndt at kræve den undervisning, skolen reklamerer med at tilbyde, og som de har betalt 15.000 kr. for.

Christine når dog aldrig til den samtale, for mens de øvrige piger får skældud, er hun er sat til at passe kunderne i butikken.

I stedet er Christine med til det efterfølgende møde, hvor samtlige seks piger på holdet bliver bedt om at forlade skolen og tømme deres skabe.

Skabene skulle tømmes

"Det var en underlig besked. Vi blev sendt hjem for at tænke over, om vi ville fortsat ville gå på skolen, men samtidig skulle vi tømme vores skabe. Vi opfattede det som en opsigelse, men Diana Gerstrand sagde det aldrig direkte," siger Christine.

Derfor sms'er Christine til Diana Gerstrand dagen efter og beder om et møde. Men da hun ikke får svar, beslutter de seks piger at møde op i samlet flok. Det fik Diana Gerstrand til at reagere.

"Hun kiggede bare på os og sagde: “Hvad fanden laver I her?", siger Christine.

Fra den dag i februar stoppede de seks piger. De kan ikke få en skriftlig begrundelse for, at de blev smidt ud og de har ikke fået deres 15.000 kr. igen.

Christine fortsætter nu sin uddannelse til kosmetolog på Cidesco Kosmetologskolen i København.

Læs Diana Gerstrands gensvar her