Hashhandelen er flyttet til gaderne omkring Christiania på Christianshavn som Prinsessegade på billedet. (Arkivfoto) Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix

Christiania lukket - hashhandel er flyttet ud i Christianshavns gader

25. mar 2020, 18:16
Politiet har intensiveret patruljeringen på Christianshavn og lover, at der vil komme flere anholdelser i de kommende dage.

Efter at Christiania i lørdags lukkede ned for offentligheden for at mindske coronasmitte, er hashhandlen flyttet fra Pusher Street på Christiania og ud i gaderne på Christianshavn. Til stor gene for de lokale beboere, skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Mand anholdt - solgte håndsprit på falsk hjemmeside

- Det er en uacceptabel situation for borgerne på Christianshavn, siger Lars-Ole Karlsen, der er leder af den operative specialafdeling i Københavns Politi, der tager sig af Christiania.

Flere steder stimler narkohandlere sammen i grupper, og af og til bliver der sat deciderede boder op med forskellige typer hash, som man tidligere så det på Pusher Street.

- Vi har set flere boder, og vi skrider selvfølgelig straks ind over for det, når vi opdager dem. Vi har derfor intensiveret indsatsen i området, siden Christiania lukkede ned i lørdags, siger Lars-Ole Karlsen til TV 2 Lorry.

Politiet formoder, at det i høj grad er de samme sælgere, som hidtil stod på Pusher Street, som nu er begyndt at sælge deres hash i Christianshavns gader.

Politiet har både mandag og tirsdag anholdt flere narkohandlere. Mandag blev fire personer anholdt, hvoraf den ene kun var 16 år gammel. I dag tirsdag er det indtil videre blevet til to anholdelser.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant sender hundredevis af ansatte hjem

- Vi kommer til at intensivere indsatsen yderligere, for den måde salget foregår på nu, er ikke på nogen måde en holdbar situation, siger Lars-Ole Karlsen.

- Jeg tør godt at garantere, at vi vil se flere anholdelser i de kommende dage, siger Lars-Ole Karlsen.

Politiet oplyser, at de får god hjælp til at finde og fange narkohandlerne fra borgerne på Christianshavn.

- Der er heldigvis mange, der gerne vil hjælpe os med at få bremset handlen. Det vil vi gerne takke borgerne for, for de tips vi får er meget brugbare. Og så vil jeg samtidig gerne opfordre alle andre borgere på Christianshavn til at anmelde hos os, hvis de ser noget kriminelt, siger Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

Den narkohandel, der foregår lige nu, er ifølge politiet ekstra alvorlig, fordi den sker midt i en tid, hvor vi allesammen på grund af coronavirus skal forsøge at begrænse vores kontakt med andre.

- Det gør naturligvis situationen endnu mere alvorlig, at pusherne forsamler sig i grupper. Det skrider vi også ind over for. Det er virkelig beklageligt, at folkesundheden og samfundssind i denne svære tid, taber til deres evige appetit efter profit, siger Lars-Ole Karlsen.

- Og vi må desværre konstatere, at der både er købere og sælgere, siger han.

LÆS OGSÅ: Plat og svindel i corona-krise - Flertal vil fordoble straffe