Hvis Socialdemokratiet ikke lykkedes med at sænke pensionsalderen vil de få en røvfuld næste gang, mener slagteriarbejder Chris Jakobsen, der selv stemmer socialdemokratisk. Foto: Foto: Robert Attermann

Slagteriarbejder savner pensionssvar: "Optur, hvis de havde lagt noget præcist frem"

5. jun 2019
Det har været fint med fokus på nedslidning og klima i valgkampen, mener Tulip-arbejderen Chris Jakobsen. Han advarer Socialdemokratiet om barske konsekvenser, hvis forslaget om tidligere pension ikke bliver til noget.

Der er langt fra de varme tv-studier med velklædte politikere til de frostkolde lagerrum hos Tulip i Kolding, hvor tonsvis af svinekød passerer forbi medarbejderne på slidte rullebånd.

LÆS OGSÅ: Winnie siger farvel til DF: "Det er ren ragnarok"

Slagteriarbejderen Chris Jakobsen er trods sine bare 31 år en veteran i fødevareindustrien, hvor han har arbejdet, siden han fyldte 18. Han har fulgt valgkampen tæt - specielt når politikerne har diskuteret pension, nedslidning og klima:

- Nedslidning er vigtigt for os med hårdt fysisk arbejde. Jeg skal arbejde, til jeg er over 73. Det er jo helt grotesk, siger Chris Jakobsen.

Ikke konkret nok

Han synes godt om den nye seniorpension, som de borgerlige partier er gået sammen om. Den gives til nedslidte, som har en arbejdsevne på under 15 timer om ugen:

- Det kan bare ikke stå alene. Derfor håber jeg på, at Socialdemokratiets forslag om tidligere pension også bliver til noget, men det hele skal jo først forhandles på plads, siger han.

Det havde da været optur, hvis Socialdemokratiet havde lagt noget helt præcist frem.
Chris Jakobsen, pakkeriarbejder, Tulip i Kolding.

Det socialdemokratiske udspil har været kritiseret for ikke at være konkret nok - en kritik, som Chris Jakobsen godt kan følge, selvom han vil stemme på partiet:

- Det havde da været optur, hvis de havde lagt noget helt præcist frem, men det kan de nok ikke, før de har et flertal på plads. Det skal jo strikkes ordentligt sammen.

Tulip-arbejderen advarer dog Socialdemokratiet:

- Hvis det ikke kommer igennem, vil mistilliden vokse, og så vil de få en røvfuld næste gang. Det er helt sikkert. Bare se, hvordan det er gået Dansk Folkeparti, som også lovede en hel masse, der aldrig blev til noget, siger Chris Jakobsen.

Jorden til låns

Det andet tema, der har været vigtigt for Chris Jakobsen, har været klimapolitikken. Det har egentlig ikke interesseret ham tidligere.

- Da jeg var 20, gik jeg slet ikke op i det, men nu har jeg to børn, og jeg tænker da på, hvilken fremtid de får, hvis det hele bare fortsætter. Jorden er kun til låns, siger han.

Da jeg var 20 år gik jeg slet ikke op i det, men nu har jeg to børn, og jeg tænker da på, hvilken fremtid de får, hvis det hele bare fortsætter.
Chris Jakobsen, pakkeriarbejder, Tulip i Kolding

I de mange tv-debatter er der ingen politikere, der har overrasket ham positivt, men én partileder har overrasket negativt:

- Paludan er i en liga for sig selv. Jeg synes, medierne har givet ham alt for meget reklame. Alt handler om muslimer oppe i hans hoved.

LÆS OGSÅ: Skipper med nyt krav til Mette F.: Syge skal slippe for arbejdsprøvninger hvis lægen siger nej