Chokspareråd: Drop discountbutikken

8. jan 2010
Boykot discountbutikken og supermarkedets bager og delikatesse. Spar tusindvis af kroner ved at handle på den rigtige måde.

Drop discountbutikken

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Under krisen er indkøb for milliarder flyttet fra supermarkeder som Føtex og Superbrugsen, der har reageret med prisnedsættelser på basisvarer samtidig med, at kædernes egne discount-sortimenter er udvidet.

Og i den tilspidsede kamp om kunderne – og mod discountbølgen - annoncerer bl.a. Føtex, Bilka, Superbrugsen, Kvickly og Superbest som aldrig før med slagtilbud på bl.a. store kvanta fersk kød, brød, sodavand, morgenmadsprodukter, mejeriprodukter, frostvarer og toiletpapir.

Det er varer, som sjældent er på tilbud i discountbutikkerne. Det er tilbud, der skal få dig ud af discountbutikker og tilbage til der, hvor du handlede i gamle dage.

Og det kan være en god idé. Rådet lyder: Spar tid og penge ved at gå udenom discountbutikkerne.

Køb basisvarer som mælk, brød, gryn, pasta og konserves fra supermarkedets discount-sortiment. I Kvickly og Brugsen hedder det ”X-tra”, i Superbest ”Best Discount,” i Bilka og Føtex ”Budget.”.

Disse sortimenter er som regel næsten ligeså billige som i discountbutikkerne.

Udnyt samtidig supermarkedernes betydelige mængderabatter på bl.a. kød og morgenmad, men undgå at falde for den fristelse, som det kan være, at fyre en masse delikatesser og mærkevarer i indkøbsvognen.

Læs også: Køb aldrig kondomer i supermarkedet

Byt de rådne grøntsager

I de fleste supermarkeder har kunden altid ret. Og i de fleste supermarkeder sælges halvrådne frugter og grøntsager, fordi det er svært for personalet at sortere det fra.

Viser avocadoen sig, når du kommer hjem, at være brun, ikke grøn, eller synes du, at gulerødderne hurtigt bliver slatne, så pak det ned og medbring det sammen med bonen næste gang, du handler.

Har du ikke opbevaret det i fryseren, er det måske blevet endnu mere råddent, men ingen vil finde det rimeligt, at du tidligere skulle have aflagt varehuset et særligt besøg, blot fordi, du konstaterede begyndende råddenskab.

Du vil opleve, at personalet i kundeservice uden diskussion returnerer det beløb, du har betalt for varen. Det gælder i øvrigt som regel alle øvrige varer, du ikke er tilfreds med. Du har ret.

Læs også: Advarsel: Indkøbsvognen plyndrer dig!

Boykot bageren og delikatessen

Varehuse som Superbest, Føtex og Superbrugsen er eminente til at få brød, kager og delikatessevarer til at fremstå som hjemmelavede ude bagved. Derfor er eksempelvis bagerens chokoladekage eller delikatessens skinkesalat langt dyrere, end de hyldevarer, som tydeligvis er fra fabrik.

Men sandheden er, at en meget stor del af delikatessevarerne og bagerens brød og kage er fra fabrikker. Kagerne og pølsehornene er typisk optøet, og majonæsesalaterne er ofte blot emballeret på en måde, så det ser ”hjemmelavet” ud.

Derfor: Køb kage og brød fra frysedisken og tø det op, når det passer dig og undlad at købe pålæg, færdigretter og majonæsesalater fra delikatessen.

Tag en alvorssnak med varehuschefen

Du betyder langt mere for dit supermarked, end du er klar over. En familie, der loyalt år efter år handler i et bestemt varehus, kan bidrage med mange hundrede tusinde kroner til omsætningen.

Det kan du vælge at udnytte. Er du utilfreds med noget, så henvend dig i ”Kundeservice” og bed om at tale med varehuschefen. Forklar om dit trofaste engagement og at du ønsker en flaskeautomat, der virker, en håndvask ved automaten eller et større udvalg af lammekød. Eller hvad du nu ønsker.

Du vil opleve, at varehuschefen vil gå meget langt få at opfylde dine ønsker. Hans største frygt er, at også du flygter over i de noget mere primitive discountbutikker.

Læs også: Pak avocadoen ind i avispapir

Tjek tilbudsaviser på nettet

Er du træt af tonsvis af irrelevante reklamer, der blokerer din hoveddør eller postkasse, men stadig interesseret i gode tilbud på dagligvarer fra supermarkedet eller discountbutikken, kan roligt besøge dit lokale posthus og bestille et ”Reklamer – nej tak-klistermærke.”

Du ved bedst selv hvilke butikker, der er inden for rimelig afstand fra din bopæl, og ved at besøge eksempelvis Netto.dk, Kvickly.dk kan du se, hvor det aktuelt betaler sig at handle.

Fredag er sparedag

Det skal ikke være surt at spare. Og når man sparer på noget, skal man ikke kun tjene penge. Det skal gøre livet en smule sjovere og enklere. Det er princippet i Avisen.dk's spareguide, som hver fredag morgen leverer dig fem konkrete sparetips.