Både Alternativet og Liberal Alliance er under spærregrænsen i den seneste måling fra Voxmeter. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Chokmåling sender to partier under spærregrænsen

10. feb 2020, 17:11
Den seneste meningsmåling fra Voxmeter sender både LA og Alternativet under spærregrænsen.

Hvis man skal tro på den seneste meningsmåling fra Voxmeter, kan både Liberal Alliance og Alternativet risikere at ryge helt ud af Folketinget ved næste Folketingsvalg. Det fremgår nemlig af målingen, at begge partier ikke har opbakning nok blandt vælgerne til at komme over spærregrænsen på to procent af stemmerne. 

LÆS OGSÅ: Måling - Unge melder sig syge med kærestesorger

Samtidig står Dansk Folkeparti blot til at høste 7,7 procent af stemmerne. Dermed er partiet gået et procentpoint tilbage i forhold til valget i juni, hvor partiet på landsplan sikrede sig 8,7 procent af de afgivne stemmer.

Socialdemokratiet går derimod frem til 28,4 procent af stemmerne. Det er fremgang på 2,5 procentpoint i forhold til valget, hvor Danmarks største arbejderparti fik 25,9 procent af stemmerne.   

Voxmeters politiske meningsmåling blev offentliggjort den 9. februar 2020. Den baserer sig på telefoninterview med 1.048 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 3. februar 2020 til d. 8. februar 2020.

LÆS OGSÅ: Britta Nielsens børn tiltales for groft hæleri