Chokerende at borgmester deler pladser ud

13. nov 2009, 15:44
Socialdemokraternes spidskandidat i Gentofte, Søren B. Heisel, er chokeret og rystet over borgmester Hans Toft K.

Fra oppositionens pladser i Gentofte kommunes kommunalbestyrelse er der hård kritik af borgmester Hans Toft (K)

Som beskrevet her på Avisen.dk i går skar gentofteborgeren Trine Boysen et halv år af ventetiden til en vuggestueplads ved at henvende sig direkte til borgmesteren. Det falder i den grad Socialdemokraternes spidskandidat Søren B. Heisel for brystet.

Rystende optræden

”Det er jo direkte rystende, hvis det på den måde kan betale sig at klage direkte til Hans Toft,” siger han til Avisen.dk. Han er i det hele taget meget kritisk overfor borgmesterens rolle i sagen.

”Jeg synes det er chokerende, at borgmesteren ringer rundt til borgerne og deler vuggestuepladser ud,” udtaler Søren B. Heisel. Han mener det er dybt problematisk, at borgmesteren optræder som kommunal sagsbehandler på den måde.

Dyr og dårlig ordning

Søren B. Reisel vil arbejde for at afskaffe hjemmedagplejen, som er Gentofte kommunes tilbud, hvis der er venteliste til en vuggestueplads. Ordningen giver pasning af børnene i 37 om ugen i forældrenes eget hejm.

”Det er en dyr og dårlig ordning og ikke et reelt pasningstilbud til borgere med fuldtidsarbejde,” siger Søren B. Heisel.