Chok: Så meget dyrere bliver din fagforening

2. jun 2010
Så meget dyrere bliver din fagforening som konsekvens af spareplanen.

750 millioner kroner af regeringens besparelser hentes ved at indføre et loft på 3.000 kroner for fradrag for faglige kontingenter.

Det betyder, at der ikke længere vil være penge fra Skat for den del af fagforeningskontingentet, der overstiger 3.000 kroner pr. år.

Hidtil har det været sådan, at man får fradrag for en tredjedel af hele kontingentet. Har kontingentet været på 6.000 kr. årligt, har man hidtil fået 2.000 kr. i fradrag. Det fradrag halveres.

1.588 kroner

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Eksempelvis betyder det en ekstraregning på op til 1.588 kroner om året - omtrentlig svarende til lønnen netto for to dages arbejde - for eksempelvis ansatte i håndværksfag, der er medlem af Træ-Industri-Byg i København.

De betaler nemlig 7.764 kroner og får ikke fradrag for en tredjedel af 4.764 kroner - som er det beløb, der overstiger grænsen på 3.000 kr.

Herunder ses en række fagforeningers kontingentsatser - sammen med et overblik over, hvor høj din månedlige og årlige merpris bliver som følge af det manglende fradrag.

Nogle kontingenter afhænger af hvor i landet, du bor. Træ-Industri-Byg understreger, at det gennemsnittet koster 5.664 kroner at være medlem.