Dansk Folkeparti mister i ny måling 17 pladser i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Chok-måling: DF får kæmpe lussing af vælgerne

15. maj 2019
I ny meningsmåling fortsætter Dansk Folkepartis nedtur. Partiet nærmer sig en halvering.

Blev der talt stemmer op i dag ville Dansk Folkeparti være tæt på en halvering. Det viser den nyeste meningsmåling Epinion har foretaget for DR Nyheder.

LÆS OGSÅ: Partiformand om Mette F.'s plan: "Den største joke i verden"

Dansk Folkeparti ville gå tilbage fra 21,1 procent ved valget i 2015 til blot 11,6 procent.

Det ville i så fald koste 17 pladser i Folketinget, så Dansk Folkeparti ville blive skåret ned til 20 mandater.

Nedturen for Folketingets næststørste parti ser således ud til at fortsætte - en nedtur som begyndte i januar, hvor Epinion og DR Nyheder målte en opbakning til Kristian Thulesen Dahl og kompagni på 17,4 procent.

Den nye måling er samtidigt den næstlaveste i de næsten 11 år, Epinion har foretaget målinger for DR Nyheder. Kun i december 2011 var opbakningen en anelse lavere, skriver DR.

Målingen viser også, at rød blok med Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet står til 54,3 procent af stemmerne svarende til 97 mandater, mens blå blok med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Klaus Riskær Pedersen står til 43,2 procent af stemmerne, svarende til 74 mandater.

I Ritzau Index, som vægter gennemsnitstal, står Dansk Folkeparti i øjeblikket til 12,5 procent af stemmerne. Det vil i så fald give 22 mandater.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her