Chok: Fandt kanyle i oksekødet

21. mar 2011
En nordjyde kogte suppe på et stykke oksekød, der indeholdt en nål fra en kanyle. Det sker flere gange årligt, siger producenten.

Et er at finde en flue i sin suppe. Noget andet væmmeligt er at finde en lang spids nål fra en kanyle, som er blevet brugt til at sprøjte medicin ind i dyret.

Men det var ikke desto mindre, hvad en mandlig forbruger fra Sæby sidste år fandt i et stykke oksekød, han havde købt i Netto, og som han netop havde kogt en suppe på.

Forbrugeren klagede til både Netto og fødevarekontrollen, som tog affære overfor den store kødforarbejdningsvirksomhed Skare i Vejen.

Her erkender ejer og direktør Kurt Skare fejlen, som er sket ude hos den landmand, der har sprøjtet vaccine eller anden medicin ind i koen.

"Dette er desværre ikke det eneste tilfælde. Dem er der desværre et par stykker af om året i Danmark," siger Skares ejer og direktør, Kurt Skare, som understreger, at han kun kender til dette tilfælde, hvor en forbruger har fundet en nål er kød fra Skare.

Landmanden, der opdrættede koen, har ifølge Kurt Skare svigtet ved ikke at fortælle til det slagteri, der har slagtet koen, at en nål er knækket inde i dyret.

Men han erkender, at ansvaret er hans, og han forklarer, at Skare har en lang række metaldetektorer, der skal opdage sådan et fremmelegemet, inden de ender som små overraskelser hos forbrugerne.

"Men desværre kan nålen sidde så langt inde i dyret, at metaldetektorerne ikke finder den. Det er som at finde en nål i en høstak," siger han.

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at få kontakt med forbrugeren, men ifølge Kurt Skare forstår vedkommende udmærket, at der kan ske menneskelige fejl.

"Kunden har fået kompensation; 250 kroner fra detailhandleren. Kunden har stor forståelse for, at der kan ske fejl," siger Kurt Skare.

For få måneder siden fandt japansk forbruger en knækket kanyle i et stykke svinekød leveret fra den danske slagterivirksomhed Tican. Læs om den hændelse på Maskinbladet.dk.