Chok: 16årig dødsbilist for rig til fængsel

17. dec 2013, 05:10
Retten har besluttet, at den unge dødsbilist er så ødelagt af sin overklasseopvækst, at han ikke kan holdes ansvarlig for forbrydelsen.

En 16-årig amerikansk dreng, der har dræbt fire mennesker, slipper for at komme i fængsel med en usædvanlig begrundelse: Han er for rig.

Teenageren Ethan Couch fra Texas kørte en flok uskyldige mennesker ned, da han kom ræsende i høj fart i spiritus- og valiumpåvirket tilstand. Fire blev dræbt og flere andre såret, men den 16-årige virkede hånlig og upåvirket af situationen, og havde bare travlt med at komme væk fra ulykkesstedet.

Selvom han risikerede en fængselsstraf på tyve år ifølge den amerikanske lovgivning, skal Ethan Couch ikke ind og sidde en eneste dag. Retten har nemlig besluttet, at den unge mand er så ødelagt af sin opvækst i en rig overklassefamilie, at han ikke er ansvarlig for sine handlinger, skriver Jyllands-posten.dk.

Drengens velhavende forældre havde hyret en advokat, der blandt andet fremførte en psykolog som ekspertvidne, der forklarede, hvordan Ethan Couchs barndom med materiel forkælelse og uden konsekvenser og grænser havde ødelagt ham.

Retten godtog forklaringen, og den 16-årige skal nu tilbringe tid i et luksuriøst behandlingshjem i stedet for bag tremmer.

De pårørende til de dræbte er rystede og vrede over, at den unge mand slipper for straf på grund af sin rige familie.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt kriminelle, der er vokset op med vold og fattigdom, også kan bruge deres barndom som undskyldning og slippe for straf - eller om det privilegie er forbeholdt de velhavende.