Chefforhandler: Jeg har tandbørsten med

9. feb 2011, 21:02
Forhandlingerne om overenskomsten for de statsansatte går ind i sidste fase

Denne gang bliver det anderledes.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og hans forhandlingshold af embedsmænd har løbende forhandlet overenskomst med CFU - Centralorganisationernes Fællesudvalg siden 16. december.

Men torsdag klokken 15 går formanden for CFU til forhandlingsbordet med andet end papirer i sin taske.

”Jeg har min tandbørste med. Jeg går ind med en forventning om, at nu forhandler vi, til vi er færdige,” siger formanden for CFU og Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther.

Læs også: Statsansatte gør klar til det afgørende slag

Onsdag aften var det stadig ikke lykkedes at lukke en aftale om den pligtige afgangsalder. Claus Hjort Frederiksen har sat sig fast på, at tjenestemænd i hæren, fængselsvæsnet og politiet skal give afkald på den såkaldt pligtige afgangsalder, der betyder de, at de skal gå på pension som 60-årige.

”Vi forhandler igen i morgen, og det er ikke nødvendigvis godt for hovedforhandlingerne, at fem organisationer stadig forhandler ved siden af om afgangsalder. Men bliver vi ikke færdige før klokken 15 i morgen, må det blive sådan,” siger Flemming Vinther.

Han forventer, at de afsluttende forhandlinger kan blive langvarige.

”Jeg ville ikke holde vejret, hvis det var mig, der skulle stå udenfor forhandlingslokalet og vente,” siger Flemming Vinther.