Chefer hjælper frivilligt fyrede i job

14. apr 2011
Frivilligt vejlederkorps af chefer og mellemledere tager over, hvor jobcenteret giver op og får ledige i job

Analyse af Hitlers håndskrift. Daytrading og Yoga. Det er alle tvivlsomme kommunale aktiveringskurser, som Avisen.dk tidligere har beskrevet.

Nu har Jobindex fundet på et nyt rådgivningskoncept, der tager over, hvor kommunen slipper. Chefer, mellemledere og ansatte med rekrutteringserfaring rådgiver frivilligt arbejdsløse, der opretter et cv hos jobindex.

Ligesom netdating

"Vi sætter simpelthen folk sammen ligesom med datingsites," siger direktør i Jobindex, Kaare Danielsen.

Selv om rådgivningen ikke er professionel, er der mange fordele.

"Det er amatørrådgivere. Men de har brancheerfaring og prøvet at ansætte folk," siger Kaare Danielsen.

I øjeblikket er der 300 i det frivillige korpset. De deler hellere end gerne ud af erfaringer og insiderviden.

"Det har i virkeligheden været lettere at finde frivillige rådgivere, end folk der gerne vil rådgives. Stort set alle kan have godt af nogle gode råd. Det giver nyt mod og ny energi," siger Kaare Danielsen.

Frivillige opnår fokus

Det gør det også for Katrhine Richter, der til daglig arbejder på den australske ambassade. Hun fik en mail om projektet og sprang straks til.

"Det er et knaldgodt projekt, fordi det er begrænset, hvad jobcenteret tilbyder af rådgivning. Det har de ikke kapacitet til. Især i forhold til at lave ansøgninger og cv," siger Kathrine Richter.

Hun hjælper primært med at optimere ansøgninger og cv'er. Det er en proces, der også kommer Kathrine Richter til gode.

"Jeg lærer også noget af det. Det giver meget at skulle sætte sig ind i andres fokusområder og behov og give en konstruktiv vejledning. Jeg kommer til at tænke mere anderledes," siger hun.

Jeg fik selvtillid og et spark bagi

Efter 150 ansøgninger med afslag var 58-årige Marianne Dünweber på randen til at kaste håndklædet i ringen. Hele sidste sommer sad hun i sin taglejliged i København og kukkelurede.

Men så dukkede Kathrine Richter op i det vejledningsregister, som jobindex tilbyder gratis til alle, der har et cv online.

"Jeg var så imponeret over, hvor meget tid hun brugte på at hjælpe med mit cv. Det gav mig et spark bagi med jobsøgningen, også fordi, jeg over for Kathrine følte mig forpligtiget," siger Marianne Dünweber.

Tre uger efter den første kontakt med jobvejlereden fik Marianne Dünweber job som økonomimedarbejder.

Projekt Jobvejleder er gratis. I øjeblikket er der 300 frivillige rådgivere.