Chefen læser med på facebook

11. nov 2008
Netværket Facebook er ikke bare sjov og ballade. De oplysninger, man lægger ud på nettet, kan give problemer senere.

Derfor har HK/Privat nu lavet en række gode råd til sine medlemmer om, hvad de skal undgå at dele med 'vennerne' på Facebook.

"Facebook er blevet så udbredt, at vi må forholde os til de dilemmaer, der opstår i skellet mellem privatliv og arbejdet. Man skal ikke tro, at Facebook er et privat forum. Mange er 'venner' med deres chef og kolleger på Facebook, og dermed er det langt fra privat, hvad man foretager sig online. Man er faktisk nødt til at opføre sig som om, man var på kontoret, når man er i cyberspace," siger it-politisk konsulent i HK/Privat Leif Limkilde Bloch.

Meget private oplysninger og dokumenter skal man lade være med at dele på Facebook, for det kan betyde, at oplysningerne bliver spredt, advarer fagforbundet. Facebook følger nemlig ikke den danske lovgivning om ophavsret, så man afskriver sig reelt magten over, hvad der bliver lagt ud.

Desuden læser den nuværende og måske kommende chef med på, hvad der står, og det er måske ikke alt, de skal vide.

"Jeg tror, at de fleste er blevet klar over, at man ikke skal lægge alt for intime billeder og beskrivelse på nettet, så alle kan se det. Men med Facebooks aggressive holdning til ophavsret, stiller det også nogle andre udfordringer. Hvis man for eksempel deler dokumenter gennem tjenesten med nogle kolleger, kan man ikke vide, hvor de ender," siger Leif Limkilde Bloch.

Som en tommelfingerregel anbefaler HK/Privat, at man lige overvejer med sig selv, om der er nogen, der ikke skal se det, man lægger på, inden man offentliggør det.

-Newspaq

faktaboks