Chefen bør gå tidligt hjem fra julefrokosten

11. dec 2009, 06:00
Din chef skal tage hjem midt på aftenen, mener ledernes fagforening.

Når snapsen bliver skænket til firmaets julefrokost, og Thomas Helmig endnu en gang ”står herude og banker på”, skal chefen holde igen. Det mener ledernes egen fagforening.

”Chefen bør ikke drikke sig plørefuld og feste igennem, men tage hjem midt på aftenen. Så undgår man risikoen for dumme situationer,” anbefaler Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver i Ledernes Hovedorganisation.

Hun giver ofte gode råd til chefer, der ringer for at få at vide, hvordan de skal gebærde sig til den årlige julefrokost. Faren er, at der er nogen, der lige skal sige et par sandheder til chefen, når de har fået lidt indenbords. Men mandag er det igen hverdag.

Chef-fri zone

”Jeg har talt med ledere, der ugen efter er blevet klandret for at have sagt eller gjort noget til julefrokosten, der blev misforstået,” forklarer hun.

Derfor er det bedst at tage hjem, inden medarbejderne - eller chefen -er blevet alt for fulde.

På den ene side er det vigtigt, at lederen deltager i feste og er en del af det sociale fællesskab. Men han skal tage hjem i passende tid, så medarbejderne kan feste uden at skulle tage hensyn til bossen.

”Medarbejderne har brug for en chef-fri zone. De skal have mulighed for at snakke afslappet sammen til julefrokosten uden, at chefen er der,” siger Helle Bruun Madsen.