Chef taget som gidsel af rasende ansatte

26. jun 2013, 10:53
100 ansatte forhindrer amerikansk chef i at forlade kinesisk fabrik i tvtransmitteret arbejdskonflikt.

En arbejdskonflikt i Kina er nu blevet så intens, at den går verden rundt, skriver JP.dk.

Den amerikanske chef for firmaet Specialty Medical Supplies’ fabrik i udkanten af Beijing holdes indespærret på fabrikkens grund af vrede ansatte.

Konflikten opstod, da chefen, Charles Starnes, fyrede 50 af fabrikkens 180 ansatte. Nu har han i fem dage været holdt som gidsel på egen grund.

”30-40 ansatte har ransaget mit kontor og kommer hver tredje time for at stå og stirre på mig ved mit skrivebord. Klokken et i nat fik vi dem endelig ud af fra kontoret. Men de næste par timer bankede de på døren og vinduerne, så jeg ikke fik noget søvn,” fortæller Charles Starnes til CNN, som besøgte fabrikken tirsdag.

”Jeg har ingen kontrol eller adgangsmuligheder. Jeg bliver afpresset. Det er en meget slem situation, som ikke burde finde sted,” siger Starnes.

Specialty Medical Supplies planlægger at flytte produktionen til Indien, og de fyrede blev derfor ifølge JP.dk tilbudt en fratrædelsesgodtgørelse på 5.000 dollars.

Da de øvrige ansatte hørte om ordningen, nedlagde de arbejdet og krævede samme form for kompensation, men det krav vil arbejdsgiveren ikke imødekomme.

Kilde: JP.dk