Chef sladrede, da Søren sagde nej til nyt job

5. jan 2012
Pludselig vidste chefen, at han havde været til jobsamtale hos konkurrenten. Og kendte hans lønkrav. Det kunne have kostet mig jobbet, siger sælgeren Søren Møhlenberg.

En lønforhandling tog sidste år en uventet drejning for Søren Møhlenberg, der arbejdede som sælger på virksomheden Leika, der leverer legetøj og inventar til børneinstitutioner.

Under samtalen kom det pludselig frem, at hans chef vidste, hvor meget han havde forlangt i løn, da han kort forinden var til jobsamtale hos konkurrenten A-sport.

"Det var et virkelig dårligt udgangspunkt for en forhandling, og i det hele taget en ubehagelig situation. Havde jeg haft et mindre godt forhold til min chef, ville det ikke undre mig, hvis jeg var den næste, der var røget ud," siger sælgeren fra Randers.

'Jeg blev skidesur'

Søren Møhlenberg havde takket nej til jobbet hos A-sport. Men det viste sig, at direktøren for A-sport efterfølgende havde kontaktet hans chef - som han kender, og sladret om både samtalen og lønkravet.

Heldigvis havde Søren Møhlenberg allerede selv afsløret over for sin chef, at han havde flirtet med konkurrenten hos A-sport.

"Jeg blev skide sur. Man afslører da ikke indholdet i en fortrolig jobsamtale. Det er det værste, jeg har været ude for," siger Søren Møhlenberg, der har arbejdet som sælger i forskellige firmaer i snart ti år.

Som i andre brancher har finanskrisen også gjort livet mere usikkert for sælgere. Hos Leika var en håndfuld sælgere allerede blevet opsagt, før chefen for A-sport begyndte at sladre om Søren Møhlenberg.

I den situation gør det ham ekstra gal i skralden, at direktøren for A-sport ikke kunne holde tæt efter jobsamtalen.

"Det er jo klart, at en chef ikke vil satse på en medarbejder, som er på vej videre. Det kan får indflydelse på din løn, din mulighed for forfremmelse og i værste fald koste dig jobbet," siger Søren Møhlenberg, som i dag har fået job i en helt tredje virksomhed.

Moralsk krav på fortrolighed

Men den jyske sælger er ikke alene om at være forurettet. Sagen har også fået sælgernes fagforening Business Danmark op i det røde felt.

"Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 30 år som organisationsjurist," siger Lance Gunnarsson fra Business Danmark.

Rent juridisk har direktør Anders Thomsen fra A-sport dog ikke gjort noget, som han eller virksomheden kan drages til ansvar for.

"Han har ikke gjort noget ulovligt, men moralsk må man have et krav på fortrolighed efter en jobsamtale. Man må håbe, at han bliver straffet ved den sidste domstol," siger Lance Gunnarsson.

Direktør i A-sport Anders Thomsen ønsker ikke at kommentere sagen over for Avisen.dk.

"Når jeg har en personlig samtale, skal det ikke refereres andre steder, det mener jeg ikke er fair," siger han.

Men er det ikke det, du selv har gjort efter din jobsamtale med Søren Møhlenberg?

"Jeg har ingen kommentarer eller intentioner om at udtale mig i den her sag," siger Anders Thomsen.