Mortens Kro har fået over 400 kuverter annulleret i marts. Foto: Google Street View

Chef opsiger alle ansatte: - Den værste dag i mit liv

13. mar, 11:26
Mortens Kro i Aalborg tager konsekvensen af masseaflysninger på grund af coronavirusset covid-19.

Med en spritny aftale mellem fagforeningen 3F og Horesta, der repræsenterer hoteller og restauranter, i hånden sender indehaveren af Mortens Kro i Aalborg de ansatte hjem, skriver Nordjyske.

LÆS OGSÅ: Corona tvinger rejsebranchen i knæ: 'En stor, stor krise'

- Personalet er selvfølgelig kede af det, men tager det roligt og med forståelse for situationen, siger indehaver Morten Nielsen og kalder det den "værste dag i mit liv".

Aftalen skyldes, at hoteller og restauranter er presset økonomisk af coronavirusset covid-19, og med aftalen i hånden kan de ansatte sendes hjem med to dages varsel under den forudsætning, at man senest én måned efter den 12. marts 2020 tilbyder medarbejderne genansættelse på samme vilkår, som de havde ved opsigelsen.

- Vi har modtaget så mange annulleringer, at det ikke giver nogen mening at fortsætte i øjeblikket. Og denne løsning giver personalet mulighed for at gå næsten direkte på dagpenge, siger Morten Nielsen.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne om Holch Povlsen: "De fortjener al lykke i verden"

Mortens Kro har fået over 400 kuverter annulleret i marts, mens arrangementer i begyndelsen af april også er ramt.

Aftalen mellem 3F og Horesta er lavet for at undgå konkurser og fyringer på hoteller og restauranter. Aftalen giver mulighed for at arbejdsgiver og tillidsrepræsentanter laver aftaler om, at ansatte skal afholde ferie eller tage på efteruddannelse.

LÆS OGSÅ: Dansk fabrik får politibeskyttelse