Chauffører beretter om kørsler med både raske og syge personer i samme flextaxa. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Chauffører frygter corona: Kører syge i fyldte biler

22. mar, 20:16
Flextaxa-chauffører har trods indskærpelse fra regionen i flere dage kørt både patienter og ældre i samme bil.

En række chauffører i flextaxa-ordningen fortæller til JydskeVestkysten, at de er utrygge ved frem til mandag at have kørt med patienter og ældre mennesker til og fra sygehusene.

LÆS OGSÅ: Coronasyg sendt rundt på hospital: 'Hvor mange kan jeg have smittet?'

- I sidste uge kørte jeg med én foran og én bagved en eller to gange, og det har blandt andet været dialysepatienter. En bil er meget lille indeni, uanset hvor mange man kører med. Det er næsten lige meget, om de sidder foran eller bagi, for hvis man nyser fra bagsædet, ryger det jo lige op i nakken eller i forruden, fortæller vognmand Jesper Hilligsøe, Dantaxi i Syd- og Sønderjylland, til avisen.

12. marts meddelte Region Syddanmark kørselskontorer og trafikselskaber, at chauffører på grund af situationen med coronavirussen covid-19 kun må køre med én person ad gangen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe donerer penge til kampen mod corona

Samtidig meddelte Sundhedsstyrelsen, at der skal passes ekstra godt på sårbare grupper som kronisk syge og ældre borgere ved eksempelvis at holde afstand og undgå offentlig transport.

Andre chauffører fortæller om kørsler med både raske og syge personer i samme flextaxa. Blandt andet beretter en fynsk chauffør om en tur i minibus med seks personer på over 80 år, hvor den ene hoster og fortæller, at vedkommende lige har været på sygehuset for at blive testet for covid-19.

Helene Vestergaard, chef i regionens afdeling for sundhedsplanlægning, erkender over for JydskeVestkysten, at ansvaret er regionens.

LÆS OGSÅ: Nu rammer corona-krisen din pension

Hun beklager, at svækkede patienter trods indskærpelsen 12. marts helt frem til mandag den 16. marts alligevel har siddet i biler med flere end én passager.

- Det skyldes formentligt, at vores melding var upræcis, siger Helene Vestergaard.

Hun forklarer, at årsagen formentlig også kan være, at kørslerne er bestilt inden regionens udmelding om at flextaxa-chaufførerne kun måtte foretage solokørsler.

LÆS OGSÅ: Glad Janni Ree: ’I en trist tid er det en dejlig nyhed’