Den afgørende del af Champions League blev i marts udskudt på grund af coronakrisen. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Stor ændring i Champions League

17. jun, 15:48
Kvartfinaler, semifinaler og finalen i Champions League spilles som en knockoutturnering i Lissabon.

Fodboldens Champions League vil blive færdigafviklet som et Final 8-stævne fra 12. til 23. august i Lissabon i Portugal.

Det betyder, at kvartfinalerne, semifinalerne og finalen vil blive spillet som knald eller fald-kampe. Normalt møder holdene hinanden både ude og hjemme frem til finalen, der oprindeligt skulle være spillet sidst i maj.

Det blev en kendsgerning, da der onsdag blev holdt videokonference i Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) eksekutivkomité.

Her var afviklingen af en lang række turneringer i Uefa-regi på dagsordenen, og det var ventet, at beslutninger ville blive meldt ud på den annoncerede pressekonference efterfølgende.

- Vi har taget en masse beslutninger om en masse turneringer, og jeg er glad for, at vi kan genoptage stort set alle turneringer, siger Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

- Fodbolden er ved at vende tilbage til et mere normalt liv, efter at det var det rette at stoppe det tilbage i marts, tilføjer han.

Den afgørende del af Champions League blev i marts udskudt på grund af coronakrisen.

På det tidspunkt var det kun fire af de otte returkampe i ottendedelsfinalen, der var blevet afviklet.

Således havde Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atalanta og Atlético Madrid spillet sig videre til kvartfinalerne, mens Real Madrid-Manchester City, Chelsea-Bayern München, Lyon-Juventus og Napoli-Barcelona mangler at spille returkamp i ottendedelsfinalen.

De resterende returkampe skal spilles 7. og 8. august.

Herefter vil der blive spillet kvartfinaler 12., 13., 14. og 15. august og semifinaler 18. og 19. august. Finalen spilles 23. august i den portugisiske by.

Finalen skulle oprindeligt have været spillet i Istanbul i Tyrkiet, men byen bliver nu i stedet vært i 2021, oplyste Uefa onsdag.

/ritzau/