Cederholm vil være ny chef for Gasværket

22. feb 2010
Manden bag en af årets største teatersucceser går efter Jon Stephensens job.

Instruktøren Nikolaj Cederholm har ikke fået nok af Gasværket. Han er én af de 27 kandidater, der har søgt jobbet som direktør for teatret.
Og for Cederholm er det drømmejobbet, han har skrevet ansøgningen til.

"Jeg håber, jeg får det. Det er et enestående rum at lave teater i. Og jeg kan ikke sige andet, end at det er en spændende stilling, der lige nu er ledig," siger Nikolaj Cederholm, der er blevet kaldt til samtale denne uge.

Beatles igen-igen

Instruktøren har erfaring med at skabe forestillinger til Gasværket. Senest har han stået bag verdens første teateropsætning med numre af Beatles. Det var forestillingen ’Come Together’, der spillede for udsolgt hus med 95.000 solgte billetter.

Og gasværket vil åbne dørene for endnu en omgang ’Come Together’, når forestillingen får repremiere den 9. september i år.

Jon søger jobbet

Den tidligere direktør Jon Stephensen blev tilbage i november fyret fra jobbet, da det blev afsløret, at han ved siden af sin direktørløn havde modtaget knap 170.000 kroner som konsulent på forestillingen ’Elsk mig i nat’.

Men det har ikke afholdt Jon Stephensen fra også at søge sit gamle job. Han har valgt at gøre det sammen med et kunstnerisk råd bestående af instruktøren Katrine Wiedemann, Det Kgl. Teaters afgående operachef, Kasper Holten, og scenografen Maja Ravn.

Ifølge Steen Pade, der er direktør for Københavns Teater, vil navnet på Gasværket nye direktør blive offentliggjort omkring den 1. april.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her