Butiksejer: Afslører tyve, får 5000 kr i bøde

31. jan 2014, 13:37
En frustreret butiksejer skal betale 5.000 koner i bøde, efter at have delt en video af tyvene, der brød ind i hans butik.

En fiske- og marinebutik blev røvet, men ejeren ender med at betale mere en tyvene. Det skriver Metroxpress.

John Brochmann er ejer af butikken JGB Marine ApS i Nakskov, hvor han sælger fiske- og marineudstyr. Han blev idømt en bøde på 5.000 kroner, fordi han videregav en overvågnings-video fra hans butik. Videoen viser en østeuropæisk tyvebande, der stjæler.

Adskillige gange i løbet af påsken 2013 fik han besøg af fire romaer, som stjal for en værdi af omkring 1.000 kroner.

John Brochmann fotograferede tyvenes bil og sendte billedet rundt til sine venner og bekendte, der bpede i lokalområdet. Bilen blev hurtigt fundet, skriver Metroxpress.

Politiet kom på sporet, og fangede de fire romaer, som blev anholdt. De fik en bøde på 2.500 kroner, hvorefter de blev løsladt.

Butiksindehaveren blev frustreret over den milde straf og gik til de lokale medier. Han blev kontaktet af Ekstra Bladet, som var interesseret i overvågnings-videoen.

Videoen blev bragt på internettet, og John Brochmann blev politianmeldt af Datatilsynet, da det er ulovligt at vide sådanne optagelser til andre end politiet. Han skal nu betale en bøde på 5.000 kroner.

”Det er helt ude i hampen. Vi sender et signal til de her mennesker om, at de bare kan gå ud og stjæle løs, fordi optagelserne alligevel ikke må bruges. Hvis jeg kunne dele optagelser med andre butikker, kunne vi opklare en masse forbrydelser,” siger John Brochmann.

Ifølge Metroxpress har han nu anket sagen til landsretten.