Image
Statsminister Mette Frederiksen (S) talte i går med forskellige butiksansatte virtuelt om deres hverdag i dagligvarebutikkerne. Foto: Privat

Føtex-eleven Robert: Mettes tak betyder personligt meget

12. feb 2021, 18:18
Torsdag takkede statsministeren medarbejderne i dagligvarebutikkerne for deres indsats under coronakrisen. Det er en kæmpe ting at få tak fra Mette Frederiksen, lyder det fra Føtex-elev.

I foråret og nu her i vinter har det meste af Danmark været lukket ned.

Kun få erhverv har fået lov til at holde åbent. Et af dem er dagligvarebutikkerne.

Her har de ansatte længe betjent kunder gennem et plexiglas, og løftet en venlig pegefinger, når handlende ikke har holdt afstand eller brugt håndsprit.

Indsatsen fortjener ros, mener statsminister Mette Frederiksen (S). 

Derfor takkede statsministeren via et videoopkald torsdag en række medarbejdere i landets dagligvarerbutikker for deres indsats under coronakrisen. En af dem var Robert Andersen.

Tilfredse kunder trods corona

Robert Andersen har i seks år været ansat som elev i Føtex i Greve. Han har oplevet nedlukningen helt tæt fra starten.

Kunder, der løber for at købe det sidste toiletpapir, manglende varer og paniske kunder. Men jo længere coronanedlukningen har stået på, har han oplevet, at de har været taknemmelig for det arbejde, han udfører:

- Folk kommer op til mig og siger tak, bare fordi jeg står og tager imod dem ved kassen. Det har jeg ikke oplevet i de seks år, jeg har arbejdet her. Det er en nyfunden respekt, der er kommet til os butiksansatte i løbet af det sidste år, fortæller Robert Andersen til A4 Arbejdsliv.

Robert Andersen har tidligere oplevet, at erhvervet som butiksmedarbejder har været et utaknemmeligt job. Han mener, at ansatte i detailbranchen har været overset.

- Vi var der ligesom bare. Hvis skraldemændene forsvandt, så ville folk også sætte mere pris på det arbejde, de lavede, siger den unge elev.

Den personlige snak med Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup (S), som han også har talt med, har givet Robert Andersen blod på tanden.

- Det er personligt for mig en kæmpe ting, at Mette Frederiksen og Simon Kollerup takkede mig for mit arbejde. Det gør, at jeg i dag er mødt gladere ind på arbejde, og jeg er klar til at give det en ekstra skalle, fortæller Robert Andersen.

Ældre vil snakke

Robert Andersen har tænkt meget over, hvordan relationen til kunderne under coronaen har ændret sig.

- Kunderelationen har ændret sig meget. Man kan næsten sige, at vi er gået fra at være kasseassistent til ven. Der er specielt rigtig mange ældre mennesker, vi taler mere med. Det er ligesom os, de møder i deres ellers lukkede hverdag. Det er rigtig hyggeligt, at de kan tale med os om eksempelvis manglende kattemad. Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, at vi kan få lov til at bidrage med det også, siger han. 

Foruden Robert Andersen i Greve har Mette Frederiksen også talt med butiksansatte i Odder og Ringkøbing om arbejdslivet under krisen.