På videoovervågningen kunne politiet konstatere, at chaufføren var alene i bussen, da overfaldet skulle være sket. (Arkivfoto) Foto: Jonas Vandall ørtvig/Ritzau Scanpix

Buschauffør fyret: Løj om voldsomt overfald

16. jun 2020, 17:18
En buschauffør løj om et overfald og er nu blevet dømt ved Retten i Nykøbing Falster. Sagen har også kostet ham jobbet.

En opdigtet historie om et knivoverfald koster nu en 59-årig mand en dom på 10 dages betinget fængsel ved Retten i Nykøbing Falster. Udover dommen har historien også kostet ham en fyreseddel.

Det skriver Sjællandske.

LÆS OGSÅ: Rigmand hiver murersvend i retten: 'Vil sende os fra hus og hjem'

Buschaufføren ringede en aften i september 2018 til politiet og fortalte, at han var blevet truet af tre unge mænd, der ikke ville betale for at køre med bussen. De viftede med en kniv, og chaufføren forklarede, at han følte sig truet på livet og derfor lod dem køre med. De tre mænd stod ifølge forklaringen senere af bussen. Chaufføren kørte videre og ved endestationen i Stege blev han mødt af en politibetjent, og han gentog her sin forklaring.

Problemet var bare, at de tre mænd med kniven slet ikke fandtes, men kun var et produkt af chaufførens fantasi. Da politiet begyndte efterforskningen af sagen, kunne de nemlig hurtigt konstatere, at overvågningskameraet i bussen viste, at der ud over chaufføren ikke var et eneste menneske i bussen på ruten fra Vordingborg til Nyråd, hvor overfaldet skulle være sket.

Buschaufføren blev herefter sigtet for falsk anmeldelse. Sagen blev i retten behandlet som en tilståelsessag. Manden forklarede ifølge Sjællandske, at han tidligere har opfundet historier og af samme årsag har fået psykologbehandling.