Chaufføren, der ikke standsede ved optog på Nørrebrogade i København, var ansat hos Umove, som kører for Movia. Foto: Umove/PR

Bus kørte ind i optog: Nu er chaufføren fyret

19. sep 2019
En buschauffør råbte blandt andet til deltagerne i et shiamuslimsk optog, "at de skulle gå hjem".

En buschauffør ansat af Umove standsede ikke bussen hurtigt nok og råbte ad sikkerhedspersonalet ved et shiamuslimsk optog på Nørrebrogade i København.

LÆS OGSÅ: Fyret direktør får 3,7 millioner

Det har nu kostet chaufføren jobbet, skriver Berlingske.

Umove, der driver bus 3A på vegne af Movia, ønsker ikke at kommentere Berlingskes oplysninger om fyringen, men direktør Tim Valbøll siger dog følgende til Berlingske:

- Vi drøfter ikke personalesager i medierne. Men vi har drøftet og evalueret situationen med de relevante parter, og vi har taget de nødvendige skridt til, at det ikke sker igen.

Movia har tidligere beklaget episoden og sagt til Berlingske, at "bussen skulle selvfølgelig ikke været havnet i en situation, som skabte utryghed for alle".

Efter en nærmere granskning af episoden forklarer Tim Valbøll, at situationen opstod fordi de to chauffører, der var ombord på bussen, drejede af for tidligt og endte bag optoget.

Chaufføren bag rattet var under oplæring og forsøgte at køre venstre om optoget, hvorefter vagterne forsøgte at standse ham, forklarer direktøren:

- Dér burde chaufføren have standset øjeblikkeligt, men det skete først efter nogle meter. Det er naturligvis yderst beklageligt. Jeg kan også bekræfte, at chaufføren i den tilspidsede situation råbte ud ad vinduet, at de skulle gå hjem, siger Tim Valbøll.

Tim Valbøll forklarer desuden, at der ikke var tale om en bevidst hændelse, og at det intet havde med racisme at gøre.

Ingen kom til skade ved episoden.

LÆS OGSÅ: Tv-kendis fyret efter 14 dage: Levede ikke op til forventninger