Burger King: Vi er eksperter

28. apr 2011
Burger King ønsker ikke at besvare en række spørgsmål, men oplyser at være eksperter.

Den amerikanske fastfoodkæde Burger King ønsker ikke at stille op til et interview i sagen om fundet af et for højt indhold af kræftfremkaldende stoffer i kædens flammegrillede kød.

Burger King ønsker heller ikke skriftligt at besvare en række spørgsmål, som Avisen.dk har stillet.

Et af mange spørgsmål, der forbliver ubesvaret, er derfor, hvorfor Burger King mente at være have mere forstand på fødevaresikkerhed end fødevarestyrelsens eksperter.

Eller hvorfor Burger King mente, at bøfferne skulle kunne indeholde et langt højere niveau af farlige stoffer, end myndighederne anbefalede?

Læs også: Myndighed droppede sag mod Burger King

I stedet for at besvare spørgsmålene har Burger King meddelt, at Burger Kings driftschef Luca Zucchini ønsker dette svar bragt i sin fulde længde:

"Hos Burger King® er vi eksperter i fødevaresikkerhed og har meget strenge procedurer, der sikrer, at al mad serveret på Burger Kings® restauranter altid har været og altid vil være sikkert."

"Burger King Corp. har været i tæt dialog med de danske fødevaremyndigheder om polycykliske aromatiske hydrocarboner (PAH) og er tilfredse med resultatet af dialogen."

"I fraværet af EU- og national lovgivning på området lever Burger King Corp. op til de danske myndigheders anbefaling for indholdet af PAH i grillet kød i Danmark. På nuværende tidspunkt viser alle vores test, at PAH-niveauet i vores oksekød ligger markant lavere end grænseværdierne anbefalet af de danske myndigheder."

"Vores strenge procedurer, vores omfattende test og vores tætte dialog med de danske myndigheder gør os fuldt ud sikre på, at vores mad er af den højeste kvalitet og fuldstændig sikker."

Læs også: Myndigheder: Kræftrisiko på Burger King

Giftige stoffer

De giftige tjærestoffer bliver dannet under grilning og røgning og sætter sig i kødet. Stofferne er blandt andet kræftfremkaldende og skader arveanlæggene.