Tidligere har restaurant Acqua Blu i Blåvand fået en indskærpelse for, at der ikke må være direkte adgang fra toiletterne til lokaler, hvor der håndteres fødevarer. Foto: Jumpstory

Brødre fik sur smiley: Vi skulle til begravelse i Italien

11. jul 2019, 14:33
Fødevarestyrelsen fandt turist-restaurant beskidt og med direkte adgang mellem toilet og køkken.

- Vi har rettet op på forholdene og ser nu frem til det næste besøg, så vi kan få vores glade smiley igen.

LÆS OGSÅ: Stor kæde udvider: Åbner 50 nye steder i Danmark

Sådan siger restauratør Salvatore Lalicata efter hans og broderens restaurant i Blåvand, Acqua Blu, har fået en særdeles sur smiley.

Salvatore Lalicata forklarer til JydskeVestkysten, at det gik galt med rengøringen, fordi han og broderen måtte rejse til deres fars begravelse i Italien i sidste halvdel af juni.

Fødevarestyrelsens kontrollanter fandt under et besøg 21. juni virksomheden beskidt med "præg af manglende oprydning og rengøring".

Der blev således konstateret en beskidt blæser og beskidt gulv i kølerum, gamle madrester under inventaret, beskidte gummilister ved kølemontre i pizzafremstillingsområdet, opvaskeafdelingen var beskidt og en fryser med uemballeret dessertis var også beskidt.

I det hele taget er ordet "beskidt" gennemgående i kontrollanternes rapport.

Men ifølge JydskeVestkysten er det en elitesmiley, som uretsmæssigt sad på indgangsdøren, som for alvor udløser den sure smiley.

Elitesmileyen bød gæsterne velkomne på trods af, at der ved et tilsyn først i maj blev givet en indskærpelse for håndtering af fødevarer. Her blev det konstateret, at der var "direkte adgang fra toiletterne til lokaler, hvor der håndteres fødevarer".

Acqua Blu får udover den sure smiley også en bøde på 5.000 kroner, konstaterer JydskeVestkysten.