Dronning Margrethe og kronprins Frederik foran Marselisborg Slot i forbindelse med regentens 77 års fødselsdag i 2018. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brød ind hos dronningen: 46-årig mand sigtet

4. jan 2020, 19:42
En mand har under afhøring erklæret sig skyldig i indbrud på Marselisborg Slot natten til fredag.

Natten til fredag var der indbrud på Marselisborg Slot i Aarhus.

En 46-årig mand fra Randers er natten til lørdag blevet anholdt og sigtet for indbruddet. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Dronningen får fem frimærker

Manden har under afhøring hos politiet erklæret sig skyldig i sigtelsen. Han blev løsladt efter endt afhøring.

Politiet har for nuværende ikke yderligere kommentarer.

Derfor vides det ikke, om der er blevet stjålet noget fra slottet i forbindelse med indbruddet. Det vides heller ikke, om der var andre involverede i indbruddet end den sigtede.

Regent holdt jul på slottet

Marselisborg Slot danner normalt ramme om dronningens jul, og også den netop overståede højtid tilbragte regenten på slottet i den sydlige del af Smilets By.

Det var en alarm, som afslørede, at der var ubudne gæster på slottet. Klokken 01.15 natten til fredag modtog Østjyllands Politi anmeldelsen, hvor flere patruljer blev sendt til slottet.

I 2012 blev slottet også ramt af indbrud.

LÆS OGSÅ: Aqua-stjerne: Vi starter et nyt kapitel

Dengang lykkedes det ordensmagten på fersk gerning at anholde en 22-årig mand. Han havde lukket sig selv ind via et kældervindue.

Opkaldt efter hollandsk købmandssøn

Marselisborg Slot har navn efter den hollandske købmandssøn Constantin Marselis, som tilbage i slutningen af 1600-tallet fik godset Havreballegård ophøjet til et baroni ved navn Marselisborg.

Selve slottet, som vi kender det i dag, blev først opført i årene omkring år 1900. Det skete i anledning af Christian X's - han var kun kronprins dengang - forlovelse med prinsesse Alexandrine.

LÆS OGSÅ: Popstjerne sælger huset

Tilbage i 1967 blev slottet af Frederik IX stillet til rådighed for tronfølgerparret, prinsesse Margrethe og prins Henrik.

Parken omkring slottet er åben for offentligheden, når de kongelige ikke bor på slottet.