I sommeren 2017 druknede en 47-årig britisk kvinde i Vesterhavet, da hun sammen med sin kæreste var på sommerferie i Nørre Nebel. Nu har politiet i Manchester sigtet hendes kæreste for drab efter tre års efterforskning i samarbejde med dansk politi. (Arkivfoto) Foto: Ritzau Scanpix

Brite sigtet for drab i Danmark

22. apr 2020, 18:32
En 46-årig britisk mand er sigtet for at have dræbt sin kæreste under en ferie i Danmark for tre år siden.

Da en 47-årig britisk kvinde i sommeren 2017 druknede under en ferie i Nørre Nebel nord for Varde, var der ikke tale om en ulykke, men om et drab.

Det mener politiet i Manchester, som har sigtet kvindens mand for drab.

Det skriver Greater Manchester Police i en kort pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Om eftermiddagen tirsdag den 6. juni 2017 blev der slået alarm om en drukneulykke i Nørre Nebel.

En 47-årig britisk kvinde, der var på ferie med sin mand i sommerhusområdet Søndervang, blev reddet op af vandet. Hun blev kort efter erklæret død.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforskede i første omgang sagen som et mistænkeligt dødsfald. Da efterforskningen tydede på, at der var tale om en drukneulykke, blev sagen henlagt i december 2017.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften i en pressemeddelelse.

Men midten af 2018 blev dansk politi kontaktet af deres engelske kolleger, der efterforskede dødsfaldet som en drabssag og har siden hjulpet med efterforskning af sagen i Danmark.

Efterforskningen har altså nu næsten tre år senere ført til, at kvindens mand, som i dag er 46 år, er blevet sigtet for drabet.

Manden blev mandag fængslet i retsmøde og skulle efter planen fremstilles i retten igen onsdag.

Det skulle ske via videolink, men manden kunne ikke deltage, så retsmødet gennemført uden ham, skriver Manchester Evening News.

Her blev det besluttet, at sagen, som ventes at tage mellem seks og ti uger, bliver indledt 12. oktober.

Greater Manchester Police oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke vil udtale sig om sagen og først vil udsende en ny pressemeddelelse, når der er faldet dom i sagen.

/ritzau/