Brian Larsen er i chok over behandlingen på jobcentret i Hedensted. (Arkivfoto) Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Brian nedværdiget på jobcenter: Hvordan tørrer du din numse?

4. dec 2019, 17:51
Brian Larsen blev stillet nærgående spørgsmål på jobcentret under et ressourceforløb.

- Nedværdigende. Ydmygende. Mobning. Det vil jeg kalde det, siger Brian Larsen.

Den 50-årige mand fra Hedensted er chokeret over den behandling, han i slutningen af oktober blev udsat for på det lokale jobcenter. Det skriver dr.dk.

LÆS OGSÅ: Drama i Socialdemokratiet: Gruppe­formand væltet

Efter en arbejdsulykke og en blodprop har Brian Larsen store problemer med smerter i hænderne. Han er i ressourceforløb og blev i den forbindelse sat til at pakke ting og sætte mærkater på papkasser, men det gav ham problemer i de smerteplagde hænder.

Derfor blev han indkaldt til møde med tre personer på jobcentret. En af de tre jobcenter-ansatte spørger under mødet, hvordan han børster tænder, når han har smerter i sine hænder. Medarbejderen vil også vide, hvordan han drikker af et krus og sidst men ikke mindst, hvordan Brian Larsen tørrer sig i numsen. 

- Jeg blev chokeret. Der blev helt stille i lokalet, og jeg kigger på dem og siger: ’Jeg er 50 år gammel, skal jeg forklare, hvordan jeg tørrer min numse over for jer tre?’ Så gentager han: ’Ja, det vil jeg gerne have,’ siger Brian Larsen til dr.dk.

Hos kommunen forsvarer jobcenterchef Hans Christian Knudsen, at spørgsmålet blev stillet, men han anerkender, at det går tæt på.

- Man skal se det i den kontekst, at når man udviser så lille en mulighed for at bevæge sig, bliver vi bekymrede for det, der handler om den personlige hygiejne; så der er jo en grund til, at vi spørger ind til det på den måde. Men det er absolut ikke en måde, vi normalt spørger ind til borgere i de her forløb, siger Hans Christian Knudsen til dr.dk.