Finansminister Nicolai Wammen er netop ved at præsentere finansloven. Foto: Niels Christian Vilmann / Scanpix

Finansloven for 2020 er på plads

2. dec 2019
Finansminister Nicolai Wammen præsenterer lige nu finansloven for 2010 sammen de øvrige støttepartier.

Finansminister Nicolai Wammen siger, at der tirsdag aften er indgået en aftale om finansloven for 2020 med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Finansminister Nicolai Wammen siger om finanslovsaftalen:

- Vælgerne besluttede, at der skulle sættes en ny retning. I aften leverer vi store skridt ved at sætte velfærden først med 1000 flere sygeplejersker, styrkelse af psykiatrien, folkeskole, miniumumsnormeringer og den grønne dagsorden, siger Nicolai Wammen.

- Det er en ny retning for Danmark med velfærd først og en markant grøn dagsorden, siger Nicolai Wammen.

 
Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, siger om finanslovsaftalen:

- Vi har landet et markant løft på velfærden og den grønne dagsorden. Jeg er stolt af Enhedslistens aftryk på psykiatrien, som har været forsømt i mange år. Der kommer 600 millioner kroner til psykiatrien.


- Vi har samtidig sørget for, at der, hvor vi finder pengene, bliver meget mere socialt end tidligere finanslove. Det er en finanslov, som kommer til at mindske uligheden i vores samfund, siger Pernille Skipper.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, siger om finanslovsaftalen:

- I dag skriver vi Danmarkshistorie. Vi sikre børnene rettigheder ved at give dem minimumsnormeringer. Børnene vil opleve, at der er langt flere pædagoger i daginstitutionerne, så det bliver set og hørt.

- Vi leverer på det håb, som mange danskere havde om et nyt Danmark efter mange år med besparelser på velfærden, siger Pia Olsen Dyhr.