- Det er pissefrustrerende, at nogen skal forhindre mig i at lave mit arbejde, siger brandmand Alexander Hviid. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Brandmanden Alexander angrebet med fyrværkeri: "Pissefrustrerende"

3. jan, 11:55
Forsvarsministeren ønsker både hårdere konsekvenser og bedre forebyggende indsats efter 17 angreb mod brandfolk nytårsaften. FOA peger blandt andet på projekt for unge brandkadetter.

Brandmand Alexander Hviid og hans kolleger fra Hovedstadens Beredskab blev lokket i et baghold, da de nytårsnat blev kaldt til Albertslund for at slukke en brand i en container. Her blev de angrebet med fyrværkeri, selv om de var eskorteret af politiet.

- Da vi er på vej hen mod ilden, bliver vi beskudt med 2-3 skud fra et bomberør. Ét af skuddene sprænger omkring en halv meter fra os. Vi trækker os tilbage med det samme, og så flyver den ene politimand ellers derover med en politihund for at stoppe dem, siger Alexander Hviid til Fagbladet FOA.

- Det er pissefrustrerende, at nogen skal forhindre mig i at lave mit arbejde. Vi er på arbejde for at hjælpe, så det er en bevidst ond handling, de har gang i, siger Alexander Hviid.

Nytårsnat skete der landet over i alt 17 angreb med fyrværkeri mod brandfolk - seks angreb flere end sidste år.

- Det er en meget bekymrende tendens, og det mener jeg oprigtigt, at vi skal slå meget hårdt ned på, siger forsvarsminister Trine Bramsen til Fagbladet FOA.

Det kræver en bedre forebyggende indsats, mener Trine Bramsen og peger konkret på projekter for unge brandkadetter, der findes i en række kommuner.

Den idé støtter Thomas Brücker, der er næstformand i Teknik- og Servicesektoren i FOA – og selv har en baggrund som brandmand.

- Når vi kigger på kommuner, der har haft projekter som for eksempel brandkadetter for unge, så har det en markant positiv effekt. Det nedbringer antallet af overfald og angreb helt tydeligt. Så det er helt klart mere af det, der skal til, siger Thomas Brücker.