Bossen råbte og skreg, vi skulle holde kæft

26. aug 2013, 10:11
Chefen for firmaet Albena Export ville ikke have lavtlønnede bulgarske arbejdere til at tale med de danske myndigheder.

Fagforeningen 3F indleder tirsdag en blokade mod firmaerne Albena Export fra Bulgarien og danske AV Buildings ApS, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge fagforeningen sætter firmaerne rekord i social dumping ved angiveligt at have bulgarske bygningsarbejdere ansat til en timeløn på én euro.

”Det er det værste eksempel på udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, vi endnu har set. Der er nærmest tale om menneskehandel og tvangsarbejde,” siger Poul Jean Hansen, formand for 3F Skive-egnens byggegruppe, til Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynet, Skat og politiet var onsdag på kontrolaktion mod Albena Export, og myndighederne har valgt også at involvere Center for Menneskehandel i sagen.

Ifølge Fagbladet 3F har det været nødvendigt for fagforeningen nærmest at evakuere en af de bulgarske arbejdere, da chefen for Albena Export, Aleksi Aleksiev, angiveligt var rasende efter kontrolbesøget.

”Bossen råbte og skreg, at vi skulle holde kæft og ikke tale med nogen som helst. Jeg blev bekymret for min egen sikkerhed og sikkerheden for min hustru og seksårige datter hjemme i Bulgarien,” siger Atanas Gospodinov, en af de bulgarske arbejdere, til Fagbladet 3F.

Kilde: Fagbladet 3F