Flere borgmestre i Region Hovedstaden forstår ikke regeringen og statsminister Mette Frederiksens (S) prioriteringer i genåbningen af Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Borgmestre raser over forskelsbehandling af ansatte: 'Til grin'

8. jun 2020, 21:42
Ifølge flere borgmestre i Region Hovedstaden giver det ikke mening, at fitnesscentre og badelande nu må åbne igen, mens offentligt ansatte på Sjælland fortsat må arbejde hjemme.

Offentligt ansatte øst for Storebælt må fortsat ikke møde ind på kontoret.

Og det giver ifølge flere borgmestre i Region Hovedstaden slet ingen mening, når fitnesscentre og badelande kan genåbne mandag. Det skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Menneskering om Christiansborg: Hæv dagpengene!

- Det er til grin, at man må gå ned og svede i et fitnesscenter, mens man ikke må møde ind på kommunen og sidde ved sit skrivebord med behørig afstand til andre, siger Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve Kommune, til avisen.

Samme melding lyder fra flere af hendes borgmester-kolleger.

I Rudersdal kalder borgmester Jens Ive (V) det en 'mærkelig prioritering', mens borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Sørensen (S), undrer sig over, at de ansatte ikke må møde ind på kommunens store rådhus, hvor de sagtens kan holde afstand til hinanden.

Offentlig ansatte i Jylland og på Fyn har kunnet møde ind på jobbet siden den 21. maj. Men kollegerne på Sjælland må holde sig hjemme, fordi coronasmitten her er større. Det gælder dog ikke skolelærere, pædagoger og sundhedspersonale, som godt må møde på arbejde.

Ifølge B.T. har regeringen ikke noget nyt at berette om, hvornår de offentligt ansatte øst for Storebælt kan komme tilbage på kontoret.