- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at forhindre en lukning, siger borgmester Trine Græse (S) om DSB's planer. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Borgmester raser: ”Fuldstændig forrykt"

16. jan, 16:17
DSB har planer om at lukke Skovbrynet Station, hvilket ikke falder i god jord hos Trine Græse (S), der er borgmester i Gladsaxe Kommune.

I Bagsværd ved København risikerer de lokale pendlere at vente forgæves, hvis de også i fremtiden står på Skovbrynet Station og afventer synet af det næste s-tog.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

DSB har skrevet en brev til en række borgmestre i hovedstadsområdet. I brevet lufter DSB sine ønsker om at lukke stationen, der er ét af en række af stop på Farumbanen.

Planen, der fortsat er i en høringsfase, falder ikke i god jord hos Trine Græse, der er socialdemokratisk borgmester i Gladsaxe.

- At DSB nu overvejer at lukke Skovbrynet Station er fuldstændig forrykt. Vi har brug for mere og bedre kollektiv trafik i hovedstadsområdet. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at forhindre en lukning, siger hun til TV2 Lorry.
 
Borgmesteren siger til den regionale tv-kanal, at hun nu vil forsøge at for transportminister Benny Engelbrecht (S) i tale.

DSB skriver i brevet, at en nedlæggelse af Skovbrynet Station vil betyde, at de øvrige passagerer kommer til at spare mellem ét og tre minutter, når de tager s-toget på strækningen.
 
DSB har tidligere foreslået en nedlæggelse af Skovbrynet Station. Det skete også i 2014 med argumentet om, at passagertallet var lavt.

Niels-Otto Fisker er kommunikationschef i DSB, og han oplyser til TV2 Lorry, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen, før der i morgen, fredag, har været et offentligt debatmøde.

- Ændringen sigter imod at skabe forbedringer for flest mulige kunder og gøre toget endnu mere attraktivt, lyder budskabet fra ham i et skrifteligt svar til tv-kanalen.