20200924093423547_1000
Borgmester i Ballerup Jesper Würtzen har før udtalt sig kritisk om arrangementet over for B.T. - Dels er man tæt på hinanden, og dels ser det ud, som om der er mere end de 100, man på daværende tidspunkt måtte være forsamlet. (Arkivfoto). Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Borgmester politianmelder bryllupsarrangør efter dansevideo

24. sep 2020, 17:15
Video, der viser mange mennesker danse, har fået Ballerups borgmester til at politianmelde bryllupsarrangør.

En video fra et bryllup i Skovlunde har skabt ballade i Ballerup Kommune.

Det skriver Ekstra Bladet.

Videoklippet er lagt på Facebook og viser, hvordan en stor samling mennesker danser tæt trods coronaråd om fysisk afstand.

Det har fået borgmester i Ballerup Kommune Jesper Würtzen (S) til at politianmelde bryllupsarrangøren.

Det bekræfter Ballerup Kommune over for Ekstra Bladet.

- Jesper Würtzen ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. Forholdet er meldt til politiet, og ifølge borgmesterens viden har politiet også ad flere omgange været forbi det pågældende sted, skriver kommunen til Ekstra Bladet.

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for Ritzau, at det har modtaget en anmeldelse i sagen fra Ballerups borgmester.

Politiet oplyser, at sagen i øjeblikket bliver efterforsket og senere vil blive forelagt anklagemyndigheden.

I et skriftligt svar til Ritzau skriver politiet dog, at man har besøgt stedet med særlig fokus på, om de ansatte bar mundbind, om der var fornødent håndsprit, om lokalerne havde den rette størrelse, og senest om indehaver var bekendt med, at stedet skulle lukke klokken 22.00.

- På den baggrund kunne det konstateres, at stedet på tidspunktet for vores besøg efterlevede disse retningslinjer, lyder det fra politiet.

Det fremgår ikke præcist, hvad politianmeldelsen går på. Men borgmesteren har før udtalt sig kritisk om arrangementet over for B.T.

- Dels er man tæt på hinanden, og dels ser det ud, som om der er mere end de 100, man på daværende tidspunkt måtte være forsamlet.

- Vores kommune ligger i den høje ende i forhold til smitte, og det gør det ekstra problematisk, sagde Jesper Würtzen til B.T. tirsdag.

Ekstra Bladet har været i kontakt med en ansvarlig for Azuray Møde & Eventcenter, hvor brylluppet blev afholdt.

Den ansvarlige oplyser, at der er tale om en misforståelse, og at man havde fået tilladelse af politiet til at afholde festen.

Københavns Vestegns Politi afviser at have givet tilladelse til festen.

- Politiet skal ikke give tilladelser til afholdelse af private fester – og det har vi naturligvis heller ikke gjort i dette tilfælde, skriver politiet til Ritzau.

Videoen blev af en dj lagt på Facebook om aftenen 5. september og er siden blevet fjernet.

/ritzau/