Den italienske fodboldklub Atalanta har hjemstavn i Bergamo, som er hårdt ramt af corona-virus. På billedet ses en tribune ved kampen mellem Atalanta og Valencia på San Siro i Milano. Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix

Italiensk borgmester om CL-opgør: - En biologisk bombe

25. mar, 16:06
Giorgio Gori, der er borgmester i den italienske by Bergamo, hvor fodboldklubben Atalanta hører hjemme, betegner en Champions League-kamp mod Valencia som en biologisk bombe.

Den italienske fodboldklub Atalanta mødte den 19. februar i år spanske Valencia i Champions League. Kort tid efter kampen, som blev spillet på det legendariske stadion San Siro i den italienske storby Milano, blev et stort antal spillere og stabsmedlemmer fra den spanske klub smittet med corona-virus, skriver bold.dk

LÆS OGSÅ: 738 coronasmittede er døde på et døgn i Spanien

På daværende tidspunkt var coronavirus ikke et stort tema i forhold til afholdelsen af kampen. Men hvis man spørger Bergamos borgmester Giorgio Gori, kan kampen have medvirket til at sprede smitte den frygtede corona-virus fra Italien til Spanien, hvor mere end 700 coronasmittede er døde i løbet af det seneste døgn.  

- Den kamp var en biologisk bombe. På det tidspunkt vidste vi ikke, hvad der var i gang. Den første patient i Italien var den 23. februar. Hvis virussen allerede cirkulerede, blev de 40.000 fans på San Siro smittet, siger borgmesteren i et Facebook-interview ifølge bold.dk og tilføjer:

- Ingen vidste, at virussen allerede cirkulerede. Mange så kampen i grupper, og der var mange, der var i kontakt den aften. Virussen flyttede sig fra den ene til den anden, siger Gori.

Hos Bergamo-klubben Atalanta er målmanden Marco Sportiello som den eneste spiller blevet ramt af coronavirussen.

LÆS OGSÅ: Ekspert om myndigheder - "Har taget grueligt fejl"