Det er ikke orden at spørge borgere om, hvordan de tørrer sig selv bagi, slår borgmester Kasper Glyngø (S) fast. Foto: Bjarke Maccarthy / Ritzau Scanpix

Borgmester undskylder i sag om numse-tørring: "Det sker aldrig igen"

5. dec 2019, 20:18
Hedensteds borgmester Kasper Glyngø (S) giver en uforbeholden undskyldning til borger efter nedværdigende behandling på jobcenter.

Det var ikke i orden, da 50-årige Brian Larsen på jobcentreret i Hedensted blev spurgt om, hvordan han tørrer sin bagdel.

Sådan lyder udmeldingen fra den socialdemokratiske borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø, som dermed sætter kommunens jobcenterchef på plads i sagen, skriver dr.dk.

LÆS OGSÅ: Brian nedværdiget på jobcenter: Hvordan tørrer du din numse?

Selvom Brian Larsen efter en blodprop og operationer har store problemer med smerte i hænderne, er han nemlig kommet i ressourceforløb hos kommunen. I den forbindelse fik han til opgave at sætte mærkater på pakker, men det gav ham stærke smerter i hænderne. Derfor spurgte jobcenteret ham, hvordan han "tørrer sin numse". 

I første omgang forsvarede kommunens jobcenterchef Hans Christian Knudsen spørgsmålet. Selvom han på den ene side erkendte, at det var grænseoverskridende, så mente han på den anden side, at det "var okay" i den konkrete sammenhæng. Han forklarede nemlig, at kommunen havde en hygiejnemæssig bekymring på borgerens vegne, fordi han "udviste så lille en mulighed for at bevæge sig". 

Borgmester: Undskyld, Brian

Men den holdning deles ikke af kommunens borgmester Kasper Glyngø (A). 

- Det spørgsmål, der er blevet stillet, er bare på ingen måde i orden. Det er ikke den måde, vi skal tale til vores borgere på, det vil jeg gerne slå meget klart fast. Vi møder vores borgere med respekt og ordentlighed. For mig er der ikke andet at sige end undskyld til Brian Larsen, og vi lægger os fladt ned, siger Kasper Glyngø til dr.dk.

Han har i kølvandet på sagen været i dialog med jobcenterchefen og forklaret, at spørgsmålet ikke var i orden, og at det ikke er en praksis, som må finde sted på jobcentret.

De ansatte på jobcentret blev i samme omgang indkaldt til møde om sagen. 

- Vi har indskærpet, hvad vores værdier er, når vi taler med vores borgere, og jeg tør godt love, at det her sker ikke igen. Vi er fuldstændig enige om, at det her var en fejl, siger Kasper Glyngø.

Brian Larsen sætter pris på borgmesterens undskyldning, men understreger samtidig, at den indtil videre kun er givet i offentligt regi.

- Jeg synes, undskyldningen var på sin plads. Jeg forventer også, at han ringer til mig personligt, for jeg har ikke hørt fra ham, siger han og forklarer, at han er overvældet over den opbakning, han har oplevet fra almindelige borgere, som har lavet støttende opkald og beskeder på sociale medier. 

LÆS OGSÅ: Kommunen nægtede Hans nyt seniorjob: Nu får han 400.000 kroner i erstatning