Gentoftes borgmester, Hans Toft, raser over udsigten til at skulle betale mere til landets andre kommuner. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Borgmester langer ud efter regeringen: - Uværdigt og nedladende

5. feb, 16:38
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) er stærk utilfreds med, at han skal punge ud som følge af regeringens udligningsreform.

Selvom Gentofte er landets rigeste kommune, er den konservative borgmester Hans Toft langt fra tilfreds med, at kommunen som led i udligningsreformen efterlades med den største ekstraregning, skriver bt.dk.  

LÆS OGSÅ: Eks-pædagog skal i fængsel for krænkelser mod børn

I sidste uge modtog han nemlig et opkald fra social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S), som gjorde det klart, at Gentofte Kommune skal betale mest af alle kommuner, når der i henhold til den kommunale udligning skal foretages en økonomisk omfordeling mellem kommunerne. 

I regeringens udspil lægges der op til, at kommuner i udkanten fremover skal tilføres 1,4 milliarder kroner ekstra om året fra de rigeste kommuner. Men Hans Toft er rasende over, at der gik flere dage, inden han fik besked om, hvor stor ekstraregningen bliver. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er uværdigt og nedladende over for Gentofte Kommunes borgere. Man nævner ikke engang, hvor meget vi betaler i forvejen. Vi betaler 3,3 milliarder kroner om året. Det er også en slags penge, siger han til bt.dk og forklarer, at den samlede ekstraomkostning løber op i 291 millioner kroner om året. 

Astrid Kragh har dog ikke meget til overs for udmeldingen fra Gentoftes borgmester.

- Danmark er for lille til store forskelle. Derfor vil regeringen udligne mere fra de rige kommuner i blandt andet Nordsjælland til resten af landet. Jeg konstaterer, at Gentoftes borgmester er træt af at bidrage mere til fællesskabet, men for os er det helt retfærdigt, siger hun. 

LÆS OGSÅ: Kvinde dømt for afpresning - "Jeg siger, du voldtog mig"