Borgmester: Ingen får pladser af mig

13. nov 2009
Gentoftes borgmester Hans Toft K afviser, at han har rykker rundt på køen til vuggestuer. Alt er gået efter reglerne, siger han.

Gentofteborger og læge Trine Boysen skrev en mail til borgmesteren for at klage over kommunens pasning. Få dage efter ringede borgmester Hans Toft (K) med en vuggestueplads til hendes søn.

Avisen.dk interviewede borgmesteren om sagen onsdag.

Hvordan kunne Trine Boysen rykke et halvt år frem i køen, efter hun havde skrevet en mail til dig?

"Det gør hun heller ikke. Der er ikke tale om, at nogen som helst er rykket frem i køen. Jeg har været borgmester i 16 år, og der er aldrig nogen, der har fået en plads uden, at regelsættet er blevet fulgt til punkt og prikke".

Men hvordan vil du så forklare det?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Jamen det skal du have ham (kommunens økonomidirektør, red) til at forklare, for det er ham der sidder og styrer det. Når jeg får sådan en henvendelse, så lader jeg den gå videre. Der er ingen, der får vuggestuer eller børnehaver eller ældreboliger eller plejeboliger hos mig.

Men det er jo dig, der ringer til Trine Boysen? Hvor ofte fungerer du som sagsbehandler på den her måde?

"Du kan ikke drive den rundt, jeg er ikke sagsbehandler."

Hvilken funktion har du så her?

"Når folk henvender sig til mig, så får de et svar fra mig, og det gør de skriftligt eller mundtligt. Og hvis det er sådan noget med boliger eller pladser til bestemte vuggestuer eller institution, så lader jeg det gå videre til den afdeling, der har med det at gøre. Så får jeg svar fra dem, hvis det er mig der skal svare ellers svarer de dem selv direkte. Sådan fungerer det.

Så det vil sige, at nogen af de hundrede andre borgere, der står på kommunens venteliste til en vuggestueplads, de kan ikke forvente, at der sker det samme for dem?

"Du prøver at misfortolke det jeg siger, det kan jeg høre nu her. Optager du det her på bånd?"

Ja, hvis du gerne vil gennemlæse det, jeg citerer dig for, så må du naturligvis gerne det.

"Ja det vil jeg, for jeg kan høre på det, du siger, at du prøver på at få det til at lyde som om, jeg er sagsbehandler, eller at nogen har fået en bedre stilling end andre, der ikke har ringet til mig. Og det er ikke tilfældet."

Godt, et andet spørgsmål. Da Trine Boysens hjem skal godkendes til hjemmedagplejen bliver hun besøgt af en medarbejder fra kommunen, som…

"Nej, nu tager vi det en af gangen. Det er de medarbejdere, der har med det at gøre, der skal svare på de konkrete spørgsmål, som du stiller."

Men den her medarbejder kommer med en udmelding, som jeg gerne vil have, at du forholder dig til?

"Jamen, det gør jeg ikke, før jeg har talt med den medarbejder. Jeg vil selvfølgelig konfrontere, nej ikke konfrontere, jeg vil selvfølgelig have oplysninger fra de medarbejdere, du refererer for at have sagt et eller andet."

Ok, så har jeg så et meget generelt spørgsmål. Hvordan mener du, at et tilbud om pasning i 37 timer om ugen er en reel pasningsgaranti for borgere med fuldtidsarbejde?

"Det skal du også få et svar på i morgen."

Hans Toft vendte ikke tilbage dagen efter. I stedet ringede Gentofte kommunes økonomidirektør. Læs: Gentofte Kommune: Det er en misforståelse