20200424-171448-2-1920x1280we
Borgmester Allan S. Andersen (S) kalder det en trist dag efter meldingen om massefyringer fra Københavns Lufthavn (Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Borgmester i sorg over lufthavns-fyringer

5. aug 2020, 14:42
Meldingen fra Københavns Lufthavn onsdag om, at man vil afskedige omkring hver fjerde medarbejder er et hårdt slag både for de berørte, men også for hele Tårnby Kommune, siger Tårnbys Borgmester Allan S. Andersen (S).

Københavns Lufthavn har onsdag meldt ud, at man skal afskedige omkring hver fjerde medarbejder.

Det sker som en direkte konsekvens af Coronakrisen og den lave aktivitet i lufthavnen, der betyder, at man nu planlægger af nedlægge 650 fuldtidsstillinger ud af i alt cirka 2600.

Og det rammer Tårnby Kommune særdeles hårdt. Ledigheden i kommunen er allerede steget med cirka 75 procent siden starten af marts inden dagens udmelding om massefyringer i Københavns Lufthavn. Det vurderes, at omkring hver tredje medarbejder i lufthavnen har bopæl i Tårnby Kommune. 

Borgmester Allan S. Andersen (S) kalder det en trist dag efter udmeldingen fra lufthavnen. 

- I forvejen er mange borgere blevet meget hårdt ramt af krisen her i Tårnby. Dette forstærker desværre tendensen med stærkt stigende ledighed, og i nogle familier er flere i husstanden ramt. Det er virkelig trist, selvom det måske ikke er en helt uventet udvikling. Vi har jo vidst, at lønkompensationsordningerne ville løbe ud, siger borgmesteren i en pressemeddelse.

Han forudser, at efterdynningerne af de massive besparelser og fyringsrunder i luftfartsindustrien ikke kun kommer til at kunne mærkes i Tårnby Kommune.

- Lokalt har krisen i luftfarten af gode grunde meget store konsekvenser. Men det har også stor negativ betydning for hovedstaden og regionen og landet som helhed. Lufthavnen har været vækstmotor på en lang række områder, og nu er vi sat væsentligt tilbage. Vi skal formentligt flere år frem, før vi igen kommer bare i nærheden af det tidligere aktivitetsniveau i og omkring Lufthavnen.