Borgmester fremskynder erstatningssag

6. nov 2009
Helsingør Kommune har stadig ikke betalt en meget syg kvinde, det krav, som byretten har givet hende medhold i. Borgmester går ind i sagen.

Forvaltningen i Helsingør Kommune nøler med at udbetale en alvorligt syg kvinde, de penge, som kommunen skylder hende. Det selv om hun har fået rettens ord for at være blevet snydt for et fleksjob.

Men nu går borgmester Per Tærsbøl (K) ind i sagen og beder sin forvaltning lukke sagen hurtigst muligt.

Borgmester: Du skal have dine penge


”Jeg har d.d. indskærpet over for Beskæftigelses - og Erhvervsforvaltningen, at disse drøftelser mellem advokaterne bedes afsluttet hurtigst muligt, således at beløbet kan udbetales til dig,” skriver borgmesteren i et personligt brev, som kvinden modtog i morges.

Byretten i Helsingør fandt det ulovligt, at kommunen gav kvinden afslag på både førtidspension og fleksjob. Hun skulle have haft et fleksjob. Dermed skylder kommunen hende penge.

Borgerne skal behandles ordentligt

”Borgerne skal behandles ordentligt. Sagen skal afsluttes hurtigst muligt, så kvinden kan få sit retmæssige krav. Derfor har jeg bedt forvaltningen afslutte forhandlingerne om beløbets størrelse hurtigst muligt,” siger Per Tærsbøl.

Men ifølge kommunens forvaltning har dommeren ikke taget stilling til, hvor meget. Det kan først afklares, når kvinden har oplyst, om hun har fået penge fra private forsikringer.

Kommune enig i beløb under retssag

Kvindens advokat oplyser dog, at kommunen ved retssagens afslutning var enig i, at kvindens erstatning var på over 400.000 kroner eksklusiv renter. Desuden har hverken han eller kvinden modtaget en anmodning fra kommunen, om at oplyse kvindens private forsikringer.

Dommen blev afgjort i begyndelsen af september i år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her