Borgmester Winni Grosbølls planer om snorkling og svømning med havskildpadder blev spoleret af tyfon. Foto: Bornholms Regionskommune

Borgmester evakueret fra ferieø

21. okt 2019
Borgmester Winni Grosbøll og hendes familie måtte flygte fra japansk ferieø, da tyfon ramte øen.

Søndag blev Bornholms Regionskommunes borgmester Winni Grosbøll (S) og hendes familie evakueret under deres ferie i Japan.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne ramt af alvorlig sygdom: "Tabte håret og fik pletter for øjnene"

Evakueringen skete tidligt søndag morgen fra ferieøen Tokashiki Island, der er del af Okinawa-øgruppen.

- Det foregik sådan, at der kom en meddelelse om, at man ryddede øen. Så havde man heldigvis en fragtfærge, for den lille katamaran, der ellers går derud, blev indstillet ret hurtigt. Fragtfærgen sejlede hele øens turister og hvad der ellers måtte være på øen til fastlandet, fortæller Winni Grosbøll til TV 2 Bornholm.

Ifølge tv-stationen ankom borgmesteren med sin familie til Japan kort før den særdeles kraftige tyfon Hagibis ramte Japan og kostede knap 70 personer livet.

Winni Grosbøll og familien blev ikke ramt af Hagibis, men måtte evakueres, da tyfon nummer tyve i sæsonen skabte problemer på ferieøen Tokashiki Island, hvor den bornholmske families plan var at skifte kultur ud med sol og strand.

- Vi havde egentligt troet, at vi skulle ud og snorkle og svømme med havskildpadder, men det blev det så ikke til i denne omgang, fortæller Winni Grosbøll til TV 2 Bornholm.

Winni Grosbøll og familien sætter onsdag kurs mod vante forhold på Bornholm.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim springer ud som tv-vært