(Artiklen er korrigeret i forhold til den første version, da A4 beklageligvis havde fået citeret direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk forkert. Vi beklager fejlen.)

Gennem de seneste otte år er antallet af private lønforsikringer firedoblet til mere end 350.000.

Det viser tal fra Forsikring & Pension. Alligevel skabte det voldsom debat, da den gule fagforening Ase i mandags lancerede sin nye lønforsikring, der kan tegnes af udvalgte faggrupper med lav ledighed og uden et krav om, at man skal være medlem af en a-kasse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

LÆS OGSÅ: Stor gruppe ansatte afskåret fra populær lønforsikring: DF åbner for højere dagpengesats

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) rettede efterfølgende en skarp kritik af ordningen.   

- Det er på mange måder en konstruktion, der får alarmklokkerne til at ringe hos mig. Når man begynder at selektere i gruppen, er det et brud med vores kollektive arbejdsløshedssystem, sagde han til Jyllands-Posten ved den lejlighed.

I sidste uge var Hummelgaard også ude med riven efter Ases nye lønforsikring i et interview i A4 Arbejdsliv. Det skete i kølvandet på, at A4 Arbejdsliv løftede sløret for, at flere faggrupper er afskåret fra de populære lønforsikringer. 

Krifa kom først

Men Ase er ikke de eneste, der tilbyder lønsikring uden at kræve et medlemskab hos en a-kasse. Blandt andre den gule fagforening Krifa har i mange år haft lignende produkter på hylderne.

- Lønsikring uden en a-kasse er ikke et nyt produkt. Vi har haft 'Jobforsikring' siden 2015, der henvender sig til dem, der ikke ser sig selv i en a-kasse. Forskellen på vores produkt og Ases er dog, at man kan tegne forsikring uanset, hvilke kvalifikationer og uddannelse man har, fortæller direktør for Krifa Preben R. Jørgensen til A4 Nu.

Også hos Frie, der tidligere gik under navnet Frie Funktionærer, tilbyder man lønforsikring uden om a-kasserne. Her stilles der blandt andet krav om, at man som lønmodtager har haft fast arbejde de seneste 12 måneder.

Cevea: Det er købmandslogik

De private lønforsikringer vækker bekymring hos tænketanken Ceveas vicedirektør og analysechef Asbjørn Sonne Nørgaard.

- Det er et symptom på en voldsom udhuling af dagpengesystemet. Dagpenge er ikke længere en indkomsterstatning, som det oprindeligt var tiltænkt i 70’erne. Dengang fik man, hvad der svarede til 80-90 procent af sin løn, hvis man blev ledig, siger han til A4 Nu og tilføjer:

- Det er slet ikke tilfældet i dag, hvor vi ikke regulerer dagpengesatsen med lønniveauet. Hvis vi ikke finder nogle holdbare kollektive løsninger, frygter jeg, at de her forsikringer vil være et marked i vækst.

Vil ikke efterligne Ase

Hos den gule fagforening Det Faglige Hus har man ikke tænkt sig at efterligne Ases produkt:

- Det har ikke været drøftet i vores bestyrelse, men jeg kan ikke forestille mig, at vi laver noget lignende, siger formanden for Det Faglige Hus Johnny Nim.  

Heller ikke hos fagorganisationen Lederne har man ifølge formand Svend Askær planer om en ny type lønforsikring uden a-kasse:  

-   Vi har ingen planer om at lave noget i stil med Ases nye model. Det står Ase frit for, hvad de vil tilbyde, men vi ser ikke noget perspektiv i den model. Vi har et meget velfungerende tilbud i dag, hvor vi som supplement til dagpengeforsikringen tilbyder medlemmerne en tillægsforsikring mod ledighed. Det er medlemmerne glade for, og over 25.000 har i dag tegnet en tillægsforsikring hos os, siger Svend Askær.

 

Ifølge Asbjørn Sonne Nørgaard vil de nye lønforsikringer især gå ud over de lavtlønnede og lønmodtagere, der har forøget risiko for at ende i ledighedskøen.

- Dagpengesystemet er solidarisk: Vi betaler det samme og kan få de samme ydelser, og dem med lav ledighed er med til at finansiere dem med høj ledighed. Hvis forsikringsselskaberne får held til at sælge private lønforsikringerne, så risikerer vi et dagpengesystem, hvor vi mangler de såkaldte 'gode liv', der kan bridrage til at dække for de såkaldte 'dårlige liv', siger han og fortsætter:

- Vi risikerer dermed også, at det vil lægge en ekstra bryde på skatteyderne. 

LÆS OGSÅ: Minister om ulighed i lønforsikringer: - Det er bekymrende

Det kommer ikke bag på analysechefen, at Ase kun vil tegne lønforsikring for grupper med lav ledighed.

- Det er ren købmandslogik. Det er det, der er billigst for dem. Der er ligesom forskringsselskaberne, der tager flere penge for at tegne bilforsikringer med kunder, der er under 25 år,  fordi der er større risiko for, at de kører galt, siger Asbjørn Sonne Nørgaard.

Krifa: Det er vores opgave

Hos brancheorganisationen Danske A-kasser deler man Ceveas bekymring.

- Ases model er drevet af markedsøkonomiske hensyn. Vores almindelige dagpengesystem er baseret på, at alle er lige. Vi puljer risici, så det koster det samme for alle, mens de blandt andet presser seniorerne og de lavtlønnede ud, siger Verner Sand Kirk, direktør for Danske A-Kasser.

LÆS OGSÅ: Kommune til a-kasser: Tag pengene fra de ledige

A4 Nu har spurgt Krifa, hvorvidt det udhuler det kollektive dagpengesystem, når man laver en lønforsikring, der kan tegnes, uden at man er medlem af en a-kasse.  

- Jo, men vi bliver nødt til at varetage de omkring 600.000 menneskers interesser, der har fravalgt en a-kasse. Det er vores opgave også at sikre dem og give dem tryghed. Det er jo et symptom på, at man ikke har udviklet dagpengesystemet godt nok. A-kassernes produkt er blevet dårligere og dårligere, siger adm. direktør Preben R. Jørgensen og tilføjer:

- Vi har længe plæderet for, at man eksempelvis fik differentieret dagpenge, sådan at man i starten af sin ledighed fik en høj sats og senere en lavere.

A4 Nu har forsøgt at få en kommentar fra Ase, men de er ikke vendt tilbage inden deadline.