Bondam: Psykoaktivering helt i orden

17. nov 2010
Ufaglærte skal fortsat aktiveres med Jungs psykoanalyse i København, på trods af klage.

Arbejdsløse uden uddannelse kan forsat blive aktiveret med Jungs psykoanalyse i København.

Det fremgår af Københavns Kommunes svar på den klage, som 3F’s A-kasse har sendt, efter en arbejdsløs rengøringsassistent blev sat til at læse en bog om Jungs psykoanalyse.

På kurset skulle de arbejdsløse læse akademiske tekster og blandt andet finde ud af, om de havde en ”ekstrovert bevidsthedsorientering”.

”Triocon (jobfirmaet, red.) tilbyder et relevant kursus for målgruppen, som er ufaglærte ledige,” skriver kommunen.

Dog beklager kommunen, at kvinden fik den opfattelse, at bogen med Jungs teorier skulle læses. I følge Triocon, blev bogen blot udleveret som ekstra materiale, lyder det.

"Bondefangeri"

Frifindelsen af Triocon sker, selvom Klaus Bondam som borgmester for beskæftigelse udtalte kritik af jobfirmaet Triocon, da Avisen.dk afslørede det kritiserede kursus.

Kvindens A-kasse er rystet over kommunens svar.

”Det er langt ude i skoven. Det er intellektuelt bondefangeri, som i bedste fald ikke siger de ledige noget, men i værste fald giver dem et nederlag,” mener Søren Becher, formand for A-kassen 3F Lager, Post og Service i København.

Til trods for, at kommunen giver grønt lys til firmaets metoder, har de alligevel givet den arbejdsløse rengøringsdame lov til at afbryde kurset før tid.

Undersøgelse på vej

Borgmester for beskæftigelse Klaus Bondam skriver til Avisen.dk, at han fortsat støtter kurset. Undervisningen i Jung er, ifølge kommunen, kun en mindre del af kurset, forklarer han.

"Når det er sagt, så har Beskæftigelses- og Integrationsudvalget givet forvaltningen besked om at gennemgå hele aktiveringssystemet - både vores eget og det private," oplyser Klaus Bondam og lover en redegørelse klar 1. marts næste år.